Kurczak z warzywami, sajgonki i mus z mango. W Kulinarnym Atelier Leszka Wodnickiego trwają warsztaty dla najmłodszych kucharzy.
We wtorek przygotowywali dania kuchni chińskiej. Jak podkreślał szef kuchni - dania orientu są w Polsce cały czas na topie. Uczestnicy warsztatów z kolei chętnie przygotują potrawy w domu - swoim rodzicom.
- Robimy chińszczyznę, sajgonki oraz mus z mango. Będziemy kroić kurczaka, koleżanki przygotowują inne warzywa do chińszczyzny. Będziemy smażyć w woku. - Warto przyjść, bo można się nauczyć różnych potraw i spróbować ich ze wszystkich zakątków świata - mówią uczestnicy warsztatów.
- Hitem są sajgonki, które są w Polsce od lat. I to jest dosłownie przebój. Jak się pytaliśmy dzisiaj dzieci, prawie wszystkie je jadły. No nie chcę mówić, ale też jak kolejne nasze narodowe danie - mówi Leszek Wodnicki.
Warsztaty dla dzieci w Kulinarnym Atelier Leszka Wodnickiego potrwają do końca ferii zimowych. W środę młodzi kucharze przygotują dania kuchni amerykańskiej.
O warsztatach, a także o kolejnych modnych przepisach, Leszek Wodnicki będzie opowiadał w sobotę na antenie Radia Szczecin w programie "Aktywna Sobota".
- Robimy chińszczyznę, sajgonki oraz mus z mango. Będziemy kroić kurczaka, koleżanki przygotowują inne warzywa do chińszczyzny. Będziemy smażyć w woku. - Warto przyjść, bo można się nauczyć różnych potraw i spróbować ich ze wszystkich zakątków świata - mówią uczestnicy warsztatów.
- Hitem są sajgonki, które są w Polsce od lat. I to jest dosłownie przebój. Jak się pytaliśmy dzisiaj dzieci, prawie wszystkie je jadły. No nie chcę mówić, ale też jak kolejne nasze narodowe danie - mówi Leszek Wodnicki.
Warsztaty dla dzieci w Kulinarnym Atelier Leszka Wodnickiego potrwają do końca ferii zimowych. W środę młodzi kucharze przygotują dania kuchni amerykańskiej.
O warsztatach, a także o kolejnych modnych przepisach, Leszek Wodnicki będzie opowiadał w sobotę na antenie Radia Szczecin w programie "Aktywna Sobota".