Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz
Reklama
Zobacz

Fot. Jakub Niwa [Radio Szczecin]
Fot. Jakub Niwa [Radio Szczecin]
Konkursy z nagrodami, muzyka na żywo oraz gotowanie ryby - tak jest w Kamieniu Pomorskim. Trwa tam kolejna edycja akcji "Wolin z rybą na talerzu".
Rybacy z Pomorza Zachodniego przekonują mieszkańców i turystów do tego, że warto dodać do codziennego menu ryby z naszych wód. To między innymi flądry, czy leszcze - wszystkie znajdą się na talerzach spacerowiczów.

- W Wolinie, Kamieniu Pomorskim, czy innych miejscowościach nad wodą tylko ryba! Schabowe zostawiamy na kiedy indziej - mówi Jacek Kowalczyk, prezes Wolińskiego Stowarzyszenia Rybaków.

- Cieszymy się, że nie ma deszczu, jesteśmy w pięknych okolicznościach przyrody nad zalewem, więc to słońce tutaj bardzo pasuje - podkreśla Krzysztof Bobala z Agencji Reklamowej "Bono".

- Zalew Kamieński bogaty jest w rybę, stąd też tutaj organizowany jest projekt "Wolin z rybą na talerzu" - zaznacza Stanisław Kuryło, burmistrz Kamienia Pomorskiego.

Akcja "Wolin z rybą na talerzu" odbywa się nieopodal miejskiej mariny i potrwa do 18.
Relacja Bartłomieja Czetowicza

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty