Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz
Reklama
Zobacz

Realizacja Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]
Tatar z łososia króluje na scenie w Kamieniu Pomorskim. Przy miejskiej marinie odbyła się impreza "Wolin z rybą na talerzu".
Przed kamieńską publicznością gotował uczestnik programu MasterChef, szczecinianin, Leszek Wodnicki. Szef kuchni połączył smak regionalnej ryby między innymi z guacamole i kawiorem.

- Połączyłem mięso łososia z limonką, czerwoną cebulą, ale było też guacamole, bo wszyscy kochamy awokado. To fajne połączenie mięsa ryby z owocem i ta kompozycja jest taka świeża. Do tego doszedł olej koperkowy, majonez japoński, mamy również kawior, mnóstwo mikroliści i na prawdę to danie jest bardzo ciekawe i smaczne - mówi Leszek Wodnicki.

Wolin z rybą na talerzu to impreza, która ma przekonać Polaków do częstszego sięgania po dania z ryb z lokalnych połowów. Wydarzenie, któremu towarzyszą między innymi koncerty na żywo oraz strefa zabaw dziecięcych, potrwa do godziny 18.
Relacja Bartłomieja Czetowicza
Fot. Jakub Niwa [Radio Szczecin]
Fot. Jakub Niwa [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty