Radio SzczecinRadio Szczecin » Polska i świat
Autopromocja
Zobacz
Reklama
Zobacz
Reklama
Zobacz

Fot. pixabay.com / Couleur (CC0 domena publiczna)
Fot. pixabay.com / Couleur (CC0 domena publiczna)
Główny Inspektor Sanitarny zapewnił, że kupowanie pieczywa, które w punktach jego sprzedaży leży luzem, jest bezpieczne.
"Nie ma żadnych doniesień naukowych, które wskazywałyby na zakażenie koronawirusem drogą pokarmową" - czytamy w komunikacie.

GIS przypomniał o konieczności zachowania podstawowych zasad bezpieczeństwa i higieny, które polegają na używaniu rękawiczek lub torebek jednorazowych w punktach sprzedaży pieczywa.

"W przypadku jakichkolwiek wątpliwości bądź obaw, wystarczy umieścić zakupione pieczywo na około 2 minuty w piekarniku nagrzanym wcześniej do temperatury 180-200 stopni. Dostępne źródła naukowe wskazują, że wirusy ulegają inaktywacji w temperaturze około 60-70 stopni" - zapewnia Główny Inspektor Sanitarny.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Autopromocja
Zobacz
Reklama
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty