Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Reklama
Zobacz
Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz

Realizacja: Piotr Sawiński [Radio Szczecin]
Kanapka pastrami, belgijskie frytki, piwo, prażone kasztany czy zapiekanki - przed halą Azoty Arena w Szczecinie trwa II Festiwalu Food Trucków.
Smakołyki, mimo deszczu przyciągnęły wielu wygłodniałych szczecinian. I choć na jedzenie trzeba czekać co najmniej pół godziny, nikt nie narzeka.

- Warto było czekać. Ja zagryzam gofra zapiekanką. Na deser będzie kawa - mówiły kobiety, które przyszły na festiwal.

- Jest też kanapka z pastrami, legenda Nowego Jorku z szynką z mięsa wołowego, którą najpierw marynujemy przez osiem dni a potem wędzimy w różnych temperaturach i przed podaniem gotujemy na parze - mówił sprzedawca pastrami z Leszna.

Do Szczecina przyjechało 18 barów na kółkach z całej Polski. Impreza w sobotę i niedzielę trwa od południa do 20.
Kanapka pastrami, belgijskie frytki, piwo, prażone kasztany czy zapiekanki - przed halą Azoty Arena w Szczecinie trwa II Festiwalu Food Trucków.
Kanapka pastrami, belgijskie frytki, piwo, prażone kasztany czy zapiekanki - przed halą Azoty Arena w Szczecinie trwa II Festiwalu Food Trucków. Fot. Konrad Nowak [Radio Szczecin]
Kanapka pastrami, belgijskie frytki, piwo, prażone kasztany czy zapiekanki - przed halą Azoty Arena w Szczecinie trwa II Festiwalu Food Trucków. Fot. Konrad Nowak [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Autopromocja
Zobacz
Reklama
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty