Kochamy kuchnię azjatycką za jej bogactwo i niezwykłe smaki - przekonywali uczestnicy warsztatów z kuchni tajskiej, które odbyły się w ''Kulinarnym Atelier'' Leszka Wodnickiego.
Uczestnik programu ''MasterChef'' zaprosił z Poznania kucharza Michała Kowalskiego, by ten przybliżył chętnym tajniki orientalnej kuchni.
- Przygotowaliśmy już sajgonki na zimno, w tej chwili jesteśmy na etapie przygotowania zupy, za chwilę będzie curry z kaczką. Następnie zrobimy deser z mleka kokosowego - opowiadał Michał Kowalski.
- Mi smakuje bardzo zupa, świetna konsystencja. Smaki są wspaniałe - opowiadała uczestniczka warsztatów.
- Przygotowaliśmy już sajgonki na zimno, w tej chwili jesteśmy na etapie przygotowania zupy, za chwilę będzie curry z kaczką. Następnie zrobimy deser z mleka kokosowego - opowiadał Michał Kowalski.
- Mi smakuje bardzo zupa, świetna konsystencja. Smaki są wspaniałe - opowiadała uczestniczka warsztatów.