Radio SzczecinRadio Szczecin » Region

Realizacja: Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]
Kochamy kuchnię azjatycką za jej bogactwo i niezwykłe smaki - przekonywali uczestnicy warsztatów z kuchni tajskiej, które odbyły się w ''Kulinarnym Atelier'' Leszka Wodnickiego.
Uczestnik programu ''MasterChef'' zaprosił z Poznania kucharza Michała Kowalskiego, by ten przybliżył chętnym tajniki orientalnej kuchni.

- Przygotowaliśmy już sajgonki na zimno, w tej chwili jesteśmy na etapie przygotowania zupy, za chwilę będzie curry z kaczką. Następnie zrobimy deser z mleka kokosowego - opowiadał Michał Kowalski.

- Mi smakuje bardzo zupa, świetna konsystencja. Smaki są wspaniałe - opowiadała uczestniczka warsztatów.
Relacja Radosława Jaczmińskiego [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty