Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Reklama
Zobacz
reklama
Zobacz

Realizacja: Maciej Papke [Radio Szczecin]
Wiele osób przynosi smakołyki ze świątecznego stołu, wiele też przychodzi do Jadłodzielni w Szczecinie częstować się sernikiem, jajami czy żurkiem.
Jedzenie trafia zarówno do wolnostojących szafek, jak i do stacjonarnego punktu przy ulicy Żółkiewskiego - mówi Elżbieta Abramowicz, prezes stowarzyszenia Jadłodzielnia Szczecin.

- Przez święta szafki były przepełnione i natychmiast znajdowali się potrzebujący. Cieszymy się ogromnie, zachęcamy, nie marnujcie państwo żywności - mówi Abramowicz.

Należy pamiętać aby przyniesione jedzenie było świeże.

- Dzielicie się państwo z drugim człowiekiem. Myślę więc, że każdy dołoży starań, by było to zapakowane estetycznie, opisane, jaki to produkt i kiedy przygotowany. To że ma być zdatny do spożycia, to nie ulega żadnej wątpliwości - mówi prezes stowarzyszenia Jadłodzielnia Szczecin.

To co zostało nam po świętach, czyli np. kiełbaski, ciasta czy sałatkę, można przynosić do punktu przy Żółkiewskiego 4 w czwartek od godziny 11 do 17.

Jadłodzielnia działa też w pozostałe dni - szczegóły znajdziemy na stronie www.jadlodzielniaszczecin.pl. Tam też są adresy ośmiu szafek, w których jedzenie można zostawić przez cały dzień.
Jedzenie trafia zarówno do wolnostojących szafek, jak i do stacjonarnego punktu przy ulicy Żółkiewskiego - mówi Elżbieta Abramowicz, prezes stowarzyszenia Jadłodzielnia Szczecin.
Należy pamiętać aby przyniesione jedzenie było świeże.
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty