Radio SzczecinRadio Szczecin » Aktywna Sobota - Kulinarne Atelier » Kulinarne Atelier
Ostrygi. Uważane za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków w kuchni. Fot. Robert Stachnik
Ostrygi. Uważane za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków w kuchni. Fot. Robert Stachnik
Przez żołądek do serca? Jak najbardziej! Podpowiadamy, co przygotować na romantyczny posiłek we dwoje i przypominamy trzy wybrane przepisy Leszka Wodnickiego. W roli głównej afrodyzjaki - czekolada, owoce morza, chili. Smacznego!

Ostrygi. Uważane za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków w kuchni. Ale wielu nie wie, jak je przyrządzić i jak przygotować ostrygową ucztę.
Leszek Wodnicki krok po kroku pokazuje, jak to zrobić.

OSTRYGI KROK PO KROKU. Przepis, film i fotoinstrukcja.

Krewetki i chili. W naszym walentynkowym zestawieniu nie mogło zabraknąć tego przepisu. To danie lekkie, pełne kolorów i oczywiście - z nutą pikanterii.

Makaron marchewkowo-cukiniowy z krewetkami i chili.

Czekolada. Czy trzeba coś więcej dodawać? Dla wielu to wręcz synonim miłości. A my proponujemy przepis Leszka Wodnickiego na najlepsze czekoladowe ciasto na świecie!

Ciasto mocno czekoladowe.
 

Zobacz także

2020-01-29, godz. 14:56 Sałatka z komosy ryżowej z fasolą (WIDEO i ZDJĘCIA) Stuprocentowo roślinne, lekkie i zdrowe danie. Dziś Leszek Wodnicki proponuje sałatkę z komosy ryżowej. Danie pełne smaku i jednocześnie bardzo łatwe do… » więcej 2020-01-29, godz. 13:29 Bulion grzybowo-pomidorowy z ziołowymi gnocchi z batatówi [WIDEO, ZDUŻO ZDJĘĆ] Tego bulionu po prostu trzeba spróbować! Jego smak jest zaskakujący i wyjątkowy. Ziołowe gnocchi z batatów uzupełniają potrawę i tworzą piękną i smaczną… » więcej 2020-01-11, godz. 15:53 Karmelizowana polędwica z dorsza z grzybami [WIDEO, DUŻO ZDJĘĆ] To zdrowa i szybka przekąska idealna na towarzyskie spotkanie. Tym razem Leszek Wodnicki podaje przepis na karmelizowaną polędwicę z dorsza z grzybami shimeji… » więcej 2020-01-11, godz. 15:08 Przegrzebki na puree z groszku [WIDEO, DUŻO ZDJĘĆ] To danie robi się w 10 minut! Wykwintne, a jednocześnie bardzo proste. Leszek Wodnicki zdradza triki szefów kuchni i uczy, jak podać efektownie przegrzebki… » więcej 2020-01-09, godz. 19:21 Śledź z sałatką jabłkowo-cebulową [WIDEO, DUŻO ZDJĘĆ] Śledź z sałatką jabłkowo-cebulową, puree z buraka, creme fraiche i olejem koperkowym to karnawałowa propozycja Leszka Wodnickiego. To co może zaskoczyć… » więcej 2019-11-14, godz. 21:20 Zupa krem z dyni z pomarańczą i imbirem [WIDEO, DUŻO ZDJĘĆ] Zupa krem z dyni? Pewnie wielu powie, że nuda i nic nowego. Nie w Kulinarnym Atelier Leszka Wodnickiego! Dodatek pomarańczy sprawia, że w garnku dzieje się… » więcej 2019-11-15, godz. 19:12 TOM Kha KUNG – tajska zupa kokosowa z galangalem, krewetkami i kolendrą [ZDJĘCIA] Tajska zupa kokosowa w mistrzowskim wydaniu - specjalnie dla "Aktywnej Soboty" przepis zdradza Michał Kowalski, szef kuchni WHY THAI Food&Wine Poznań. Szczecinianie… » więcej 2019-11-08, godz. 13:35 Gęsie pipki z grzybowymi arancini z kaszy [WIDEO, DUŻO ZDJĘĆ] Jedliście kiedyś gęsie pipki? Dziś wyjątkowy przepis od Leszka Wodnickiego z Kulinarnego Atelier - gęsie pipki, czyli żołądki, podane z grzybowymi arancini… » więcej 2019-10-17, godz. 10:24 Rustykalna grzanka z grzybami leśnymi [DUŻO ZDJĘĆ i FILM] Kanapka z grzybami i burakiem? Jak najbardziej! Oto nowy przepis Leszka Wodnickiego z Kulinarnego Atelier - rustykalna grzanka z grzybami leśnymi, burakami, jabłkami… » więcej 2019-10-17, godz. 10:08 Krem z soczewicy z grzybami [DUŻO ZDJĘĆ I FILM] Zupa krem z żółtej soczewicy z grzybami, serem kozim, pestkami granatu i olejem pietruszkowym. Brzmi dobrze? A smakuje doskonale! Jeśli brakuje Wam pomysłu… » więcej
12345