Radio SzczecinRadio Szczecin » Aktywna Sobota - Kulinarne Atelier » Kulinarne Atelier
Realizacja: Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]Grillowana polenta - przepis do pobrania
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Dziś serwujemy… kaszkę. Ale za to w jakim wydaniu! W najnowszym filmie Leszek Wodnicki pokazuje, jak zrobić polentę. I dodaje do niej pomidorki, orzechy i jajko sadzone. Sycące, zdrowe i proste!

Przepis do pobrania w załączeniu.
 

Zobacz także

2019-10-17, godz. 10:08 Krem z soczewicy z grzybami [DUŻO ZDJĘĆ I FILM] Zupa krem z żółtej soczewicy z grzybami, serem kozim, pestkami granatu i olejem pietruszkowym. Brzmi dobrze? A smakuje doskonale! Jeśli brakuje Wam pomysłu… » więcej 2019-10-01, godz. 10:52 Pokazówka Leszka i Michała, czyli kolacja z tego co ziemia dała... W "Aktywnej Sobocie" naszymi gośćmi byli Leszek Wodnicki oraz Michał Szczepański, szef kuchni Herbarium Hotel & Spa. Rozmawialiśmy o kuchni regionalnej, sezonowej… » więcej 2019-07-10, godz. 20:06 Stek Strindberg i warsztaty z Kurtem Schellerem [WIDEO, DUŻO ZDJĘĆ] Tego jeszcze nie było - specjalnie dla Was przepis od samego Kurta Schellera. W nowym kulinarnym filmie pokazujemy, jak wyglądały warsztaty u Leszka Wodnickiego… » więcej 2019-07-10, godz. 13:51 Pancakes z syropem klonowym i borówkami [DUŻO ZDJĘĆ] Pancakes z syropem klonowym i borówkami... Po prostu przepyszne! I dziecinnie proste. Dosłownie, bo tym razem Kulinarne Atelier opanowali najmłodsi kucharze… » więcej 2019-06-18, godz. 19:34 Sycylijskie krewetki i sałatka ziołowo-pomidorowa z orzo [WIDEO, DUŻO ZDJĘĆ] W najnowszym filmie Leszek Wodnicki przenosi nas na gorącą Sycylię. Zwróćcie uwagę na sałatkę z makaronu, który wygląda jak ryż. Obstawiamy, że zostanie… » więcej 2019-06-18, godz. 15:06 Zupa krem z żółtych pomidorów z szafranem i zielonymi szparagami [WIDEO, DUŻO ZDJĘĆ] A gdybyście mieli ugotować najbardziej żółtą zupę świata, to czego byście użyli? Leszek Wodnicki w naszym najnowszym filmie pokazuje, jak zrobić krem..… » więcej 2019-06-05, godz. 21:54 Sycylijskie arancini z sosem arrabbiata [WIDEO, DUŻO ZDJĘĆ] Tm razem Leszek Wodnicki zdradza sposób włoskich mam i babć na to, co zrobić, jeśli z poprzedniego dnia zostanie risotto. Oczywiście arancini, czyli kulki… » więcej 2019-06-05, godz. 21:18 Krem z pieczonych pomidorów cherry z fasolą i szałwią [WIDEO, DUŻO ZDJĘĆ] Jutro znowu będzie pomidorowa... Ale my nie robimy jej z rosołu z wczoraj, a z pachnących, pieczonych pomidorków cherry, z dodatkiem fasolki i szałwii. Propozycja… » więcej 2019-05-21, godz. 19:09 Saltimbocca alla romana z chrupiącą grzanką, pomidorkami koktajlowymi i szparagami [WIDEO, DUŻO ZDJĘĆ] Saltimbocca alla romana z chrupiącą grzanką, pomidorkami koktajlowymi i szparagami.... Brzmi pięknie? I tak smakuje. Najnowszy przepies Leszka Wodnickiego… » więcej 2019-05-21, godz. 18:27 Tarta na migdałowym spodzie z rabarbarem, truskawkami i imbirem [DUŻO ZDJĘĆ] Sezon na rabarbar trwa. I pojawiły się już truskawki. Połączenie tych dwóch sezonowych składników daje nam doskonałe nadzienie do tarty. Deser idealny! W… » więcej
12345