Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Autopromocja
Zobacz
Reklama
Zobacz
Reklama
Zobacz

Jedna trzecia przypadków to były interwencje na prośbę klientów. M.in. dlatego, że do smażenia ryb używano starego tłuszczu. Fot. Łukasz Szełemej [Radio Szczecin/Archiwum]
Jedna trzecia przypadków to były interwencje na prośbę klientów. M.in. dlatego, że do smażenia ryb używano starego tłuszczu. Fot. Łukasz Szełemej [Radio Szczecin/Archiwum]
Brudne zamrażarki, bałagan w magazynach, wejście do pomieszczeń produkcyjnych przez toaletę czy brak wody pitnej - w takich warunkach przygotowywane były posiłki - w nadmorskich miejscowościach w Zachodniopomorskiem.
Sanepid prowadził kontrole od maja do końca lipca. Inspektorzy sprawdzili prawie 2,6 tys. zakładów w regionie m.in. domy wczasowe, lodziarnie, stołówki, restauracje i internaty.

Prawie 300 właścicieli dostało mandaty.

Jedna trzecia przypadków to były interwencje na prośbę klientów. M.in. dlatego, że do smażenia ryb używano starego tłuszczu, obiady były serwowane w brudnych naczyniach i nie było toalety dla klientów.

Sanepid nałożył kary łącznie na 77 tys. złotych.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty