Karp z salsą w sosie grejpfrutowym, spaghetti z cukinii ze śledziem oraz łosoś z imbirem.
O tym, jak niezwykłe potrawy mogą pojawić się na bożonarodzeniowym stole, przekonywali uczniowie szkół gastronomicznych z całego województwa.
Finał 5. Wojewódzkiego Konkurs Sztuki Kulinarnej gotował się w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 6 w Szczecinie.
Zwyciężyła kaczka w soku pomarańczowym i koniaku z rozmarynem, którą przyrządził Paweł Kostecki ze Szczecina. Jak mówi sam zwycięzca, przepis jest jego słodką tajemnicą. Nagrodą główną jest wizyta w hotelu i książka, oczywiście kulinarna.
Finał 5. Wojewódzkiego Konkurs Sztuki Kulinarnej gotował się w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 6 w Szczecinie.
Zwyciężyła kaczka w soku pomarańczowym i koniaku z rozmarynem, którą przyrządził Paweł Kostecki ze Szczecina. Jak mówi sam zwycięzca, przepis jest jego słodką tajemnicą. Nagrodą główną jest wizyta w hotelu i książka, oczywiście kulinarna.