Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz
Reklama
Zobacz

Fot. pixabay.com / Couleur (CC0 domena publiczna)
Fot. pixabay.com / Couleur (CC0 domena publiczna)
Jest charakterystycznie wydłużony i lekko zaokrąglony, skórka po wystudzeniu jest dość twarda, a miąższ zbity i jednorodny - chleb szczeciński, bo o nim mowa, nagrodzony certyfikatem "Jakość tradycja".
Znak nadawany jest przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Otrzymują go produkty wytwarzane od co najmniej 50 lat, oparte na tradycyjnej recepturze, surowcach i technologii.

Chleb szczeciński jest jednym z najczęściej kupowanych w naszym regionie. Wypiekany jest od końca lat 60. Jego receptura utworzona została przez piekarzy zrzeszonych w Cechu Rzemiosł Spożywczych.

Certyfikatem "Jakość tradycja" będzie mogło się posługiwać ośmiu producentów z Pomorza Zachodniego. Produkty z naszego regionu, które posiadają ten znak to między innymi: świeży sok marchwiowy, sękacz kołobrzeski czy marchwiowy Cymes z Pojezierza Wałeckiego.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Archiwum informacji

poniedziałek29wtorek30środa01czwartek02piątek03sobota04niedziela05poniedziałek06wtorek07środa08czwartek09piątek10sobota11niedziela12poniedziałek13wtorek14środa15czwartek16piątek17sobota18niedziela19poniedziałek20wtorek21środa22czwartek23piątek24sobota25niedziela26poniedziałek27wtorek28środa29czwartek30piątek31sobota01niedziela02
Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty