Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Autopromocja
Zobacz
reklama
Zobacz

Fot. Weronika Łyczywek [Radio Szczecin]
Fot. Weronika Łyczywek [Radio Szczecin]
W trakcie szykowania jedzenia na świąteczny stół warto robić to skrupulatnie, żeby pierogi czy ciasta nie wylądowały w koszu. Jeśli jednak przygotujemy za dużo - warto podzielić się żywnością z innymi np. w Jadłodzielni.
W czasie świątecznego szaleństwa bez listy potrzebnych produktów ani rusz, jak opowiadała Elżbieta Abramowicz z Jadłodzielni Szczecin. - Zazwyczaj przecież wracamy z zakupów z rzeczami, których wcale nie planowaliśmy kupić - mówiła Abramowicz.

Jeśli jednak zdarzy się już przygotować za dużo jedzenia na świąteczny stół, to warto się nim podzielić z innymi, tak żeby go nie zmarnować. - Przychodźmy, dzielmy się i częstujmy - taka jest domena Jadłodzielni. Jeśli czegoś zostaje nam w nadmiarze, to tego nie marnujmy, tylko się podzielmy - dodała Abramowicz.

W pierwszy dzień po świętach oba punkty Jadłodzielni - przy ulicy Żółkiewskiego 4 i w pawilonie na rynku, przy ulicy Jana Kilińskiego będą otwarte od godziny 10:00 do 17:00. W piątek - czynny będzie tylko punkt przy Żółkiewskiego od godziny 9:00 do 17:00.
Relacja Anny Łukaszek [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Archiwum informacji

poniedziałek29wtorek30środa01czwartek02piątek03sobota04niedziela05poniedziałek06wtorek07środa08czwartek09piątek10sobota11niedziela12poniedziałek13wtorek14środa15czwartek16piątek17sobota18niedziela19poniedziałek20wtorek21środa22czwartek23piątek24sobota25niedziela26poniedziałek27wtorek28środa29czwartek30piątek31sobota01niedziela02
reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty