W trakcie szykowania jedzenia na świąteczny stół warto robić to skrupulatnie, żeby pierogi czy ciasta nie wylądowały w koszu. Jeśli jednak przygotujemy za dużo - warto podzielić się żywnością z innymi np. w Jadłodzielni.
Jeśli jednak zdarzy się już przygotować za dużo jedzenia na świąteczny stół, to warto się nim podzielić z innymi, tak żeby go nie zmarnować. - Przychodźmy, dzielmy się i częstujmy - taka jest domena Jadłodzielni. Jeśli czegoś zostaje nam w nadmiarze, to tego nie marnujmy, tylko się podzielmy - dodała Abramowicz.
W pierwszy dzień po świętach oba punkty Jadłodzielni - przy ulicy Żółkiewskiego 4 i w pawilonie na rynku, przy ulicy Jana Kilińskiego będą otwarte od godziny 10:00 do 17:00. W piątek - czynny będzie tylko punkt przy Żółkiewskiego od godziny 9:00 do 17:00.