Szufada z dziczyzny, węgorz i kołobrzeskie piwo posmakowały jury targów "Smaki regionów". Trzy produkty i dwa dania z Pomorza Zachodniego zdobyły kulinarne "Perły".
To coroczne nagrody Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Producenci smakołyków odebrali je podczas targów w Poznaniu.
W kategorii "potrawy" komisja doceniła kiełbasę jagnięcą z purée ziemniaczanym oraz staropolską sztufadę z dziczyzny. W kategorii "produkty" "Perły" otrzymali producenci węgorza pieczonego w zalewie, masła ostrowieckiego oraz kołobrzeskiego piwa Colberg.
Targi w Poznaniu potrwają do wtorku. Na stoisku Pomorza Zachodniego można próbować miodów, grzybów, przetworów z róży czy dyni. Jest też kiszony łosoś z Kamienia Pomorskiego i szczecińskie pierniki.
W kategorii "potrawy" komisja doceniła kiełbasę jagnięcą z purée ziemniaczanym oraz staropolską sztufadę z dziczyzny. W kategorii "produkty" "Perły" otrzymali producenci węgorza pieczonego w zalewie, masła ostrowieckiego oraz kołobrzeskiego piwa Colberg.
Targi w Poznaniu potrwają do wtorku. Na stoisku Pomorza Zachodniego można próbować miodów, grzybów, przetworów z róży czy dyni. Jest też kiszony łosoś z Kamienia Pomorskiego i szczecińskie pierniki.