Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Autopromocja
Zobacz
Reklama
Zobacz
Reklama
Zobacz

Karp z salsą w sosie grejpfrutowym, spaghetti z cukinii ze śledziem oraz łosoś z imbirem. Fot. Łukasz Szełemej [Radio Szczecin]
Karp z salsą w sosie grejpfrutowym, spaghetti z cukinii ze śledziem oraz łosoś z imbirem. Fot. Łukasz Szełemej [Radio Szczecin]
Karp z salsą w sosie grejpfrutowym, spaghetti z cukinii ze śledziem oraz łosoś z imbirem.
O tym, jak niezwykłe potrawy mogą pojawić się na bożonarodzeniowym stole, przekonywali uczniowie szkół gastronomicznych z całego województwa.

Finał 5. Wojewódzkiego Konkurs Sztuki Kulinarnej gotował się w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 6 w Szczecinie.

Zwyciężyła kaczka w soku pomarańczowym i koniaku z rozmarynem, którą przyrządził Paweł Kostecki ze Szczecina. Jak mówi sam zwycięzca, przepis jest jego słodką tajemnicą. Nagrodą główną jest wizyta w hotelu i książka, oczywiście kulinarna.
O tym, jak niezwykłe potrawy mogą pojawić się na bożonarodzeniowym stole, przekonywali uczniowie szkół gastronomicznych z całego województwa.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty