Aktywna sobota
Radio Szczecin » Aktywna sobota » Audycje

Zdjęcia psów, przemiana ciała i rycerskość ducha, czyli bardzo aktywny koktajl

Aktywna Sobota
Aktywna Sobota
Rozmawialiśmy o rycerstwie sportowym, ale zanim chwyciliśmy za miecze i buzdygany
gościliśmy emeryta z Bukowego, który znalazł oryginalny sposób na urozmaicenie
spacerów i zaprosiliśmy na zajęcia dla osób z nadwagą.

Bruno Salcewicz, emeryt z Bukowego, który podczas spacerów fotografuje osiedlowe psy. Na naszej antenie opowiadał skąd wziął się pomysł. Nasz gość to człowiek, który jest również autorem książek marynistycznych - nie sposób było nie wspomnieć też o jego drugiej pasji.

Paulina Kusajda i Krzysztof Kryj ze Szczecińskiego Centrum Treningu Personalnego mówili z kolei o tym, jak skutecznie schudnąć. Zapraszali również szczecinian na bezpłatne zajęcia dla osób z nadwagą.

Druga godzina to to rycerstwo sportowe. A o tym wyjątkowym sporcie opowiadali Sławomir Smolarczyk - selekcjoner Rycerskiej Reprezentacji Polski oraz rycerz Michał Zieliński, który przyszedł do studia w zbroi i dał się pookładać toporem Katarzynie.
Aktywna Sobota cz.2 - Pan Bruno co psom zdjęcia robił (chociaż kocha koty)
Aktywna Sobota cz.2 - Na Przemianę nigdy nie jest zbyt późno
Aktywna Sobota cz.3 - Rycerze XXI wieku w drodze na mistrzostwa

ZOBACZ TAKŻE

Esktremalne bieganie po pustyni? Oni chcą to zrobić!W naszym studiu gościła dwójka szczecinian, którzy kochają ekstremalne biegi. Teraz zamierzają się sprawdzić na dystansie 50 km. Ale dystans to nie wszystko - to bieg z przeszkodami i odbywa się na pustyni. Bartosz Mateńko i Wojciech Chmurak ...

Ręczna robota z pomysłemCuda na kiju, a raczej na drutach i rzemykach. Dziewczyny aktywne są na siedząco, tworzą szaliki, czapki, makatki i biżuterię. Karolina INU Gembarowska oraz Kaja Rempel opowiedziały nam o swoich pasjach.

Szczyt zdobyty zimą liczy się bardziejZłota polska jesień to najpiękniejsza i prawdopodobnie najlepsza na wspinanie pora roku, ale największa satysfakacja ze zdobytego szczytu jest zimą. Wspinaczka była tematem naszej dyskusji. Studio odwiedzili m.in. instruktorzy wspinaczki skaln ...

Sztuka mięsa, czyli stek na warsztacieJest moda na wołowinę, a więc w Kulinarnym Atelier w Szczecinie kucharze uczyli podczas warsztatów, jak wysmażyć dobrego steka i podać wyśmienity tatar. Z tej okazji studio Aktywnej Soboty odwiedzili Leszek Wodnicki - właściciel Kulinarnego At ...

Żartują i - nie na żarty - zbierają pieniądze dla hospicjumOpowiadają żarty i zbierają pieniądze. Facebooka opanowała kolejna akcja na rzecz Zachodniopomorskiego Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych. "Suchar Challenge" - bo tak nazywa się zabawa, polega na opowiadaniu niekoniecznie śmiesznych dowcipów, no ...

Wielka improwizacja, czyli bajkowo na SzpakuTo będzie 12. edycja Festiwalu Szpak w Szczecinie. Stand Up, kabarety i koncerty - czyli dobra zabawa. Jest też coś dla najmłodszych. Aktywność, która najbardziej rozwija wyboraźnię - bajki i to bajki improwizowane. Aktorzy grają bez scenarius ...

Jak zrobić idealną tartę (PRZEPIS)Dziś w Aktywnej Sobocie rozmawiamy o tym, jak zrobić idealną tartę. To potrawa łatwa i szybka, a jednocześnie smaczna i bardzo efektowna. Swoje "tartowe sekrety" zdradza nam Anna Szymańska z Meraki Bar (plik do pobrania).

Jesienny Piknik z Radiem Szczecin, czyli zabawa w Kukince, dogtrekking, wilki, restauracje i siatk ...Przez całą Aktywną Sobotę łączyliśmy się ze Sky Parkiem w Kukince, gdzie razem z naszymi słuchaczami bawili się i zbierali grzyby Karolina Jaskólska i Grzegorz Lament. A w szczecińskim studiu - jak co tydzień - było dużo ciekawych rozmów. ...

Kozie mleko i sery, czyli z czym to się je? PRZEPIS NA SERNIK!Dziś w kulinarnej części aktywnej soboty na warsztat bierzemy kozie mleko, a także to, co się z niego wytwarza, czyli sery. Jak je wykorzystać w kuchni? O tym rozmawiamy z Grażyną Pawlonką z ekologicznego gospodarstwa w Dąbiu. A w załączniku ...

Zupa rybna? Harcerska! - PRZEPISDziś gościmy na Pikniku Rodzinnym w Międzyzdrojach. Oczywiście będzie sporo o jedzeniu, a skoro jesteśmy nad morzem - to muszą być ryby. Zupą rybną będą częstować miejscowi harcerze. Pomysłodawczynią przygotowania zupy na piknik jest druhna ...

12345

FOTOGALERIA

Ręczna robota z pomysłem
Szczyt zdobyty zimą liczy się bardziej
Sztuka mięsa, czyli stek na warsztacie
Sztuka mięsa, czyli stek na warsztacie
Sztuka mięsa, czyli stek na warsztacie
Sztuka mięsa, czyli stek na warsztacie
Sztuka mięsa, czyli stek na warsztacie
Sztuka mięsa, czyli stek na warsztacie
Sztuka mięsa, czyli stek na warsztacie
Sztuka mięsa, czyli stek na warsztacie
© Polskie Radio Szczecin SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.Regulamin korzystania z portaluPolityka prywatnościBiuletyn Informacji Publicznej

Szanowny Użytkowniku.

Poniżej zebraliśmy informacje dotyczące zasad przetwarzania Twoich danych osobowych wynikających z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanym dalej RODO). Prosimy o ich przeczytanie – nie powinno to zająć zbyt wiele czasu. Z niniejszego opracowania dowiesz się jakie obowiązki ma Administrator, jakie przysługują Ci prawa oraz w jaki sposób z tych praw korzystać. W razie jakichkolwiek wątpliwości skontaktuj się z nami.

Przechodząc do serwisu lub klikając w prawym górnym rogu tej informacji, zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych oraz na wskazane poniżej działania.

Wykorzystujemy pliki cookies oraz inne technologie

W naszych serwisach wykorzystujemy pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) i inne pokrewne technologie, mające na celu:

Zakres wykorzystywania plików cookies możesz zdefiniować w ustawieniach wykorzystywanej przez Ciebie przeglądarki. Bez wprowadzenia zmian ustawień, informacje w plikach cookies mogą być zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej szczegółów znajdziesz w Polityce prywatności .

Co to są dane osobowe?

Dane osobowe to informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. Mogą to być m.in. imię i nazwisko, adres e-mail czy numer telefonu. W zakresie korzystania z takich jak nasz serwisów internetowych wyróżnia się również dane osobowe takie jak jak adres IP użytkownika, informacja o dotychczasowej aktywności użytkownika, informacja zbierana za pośrednictwem tzw. plików cookies, a także podobnych technologii. Jeśli dany plik cookie nie zawiera danych osobowych, ale możliwe jest zestawienie informacji z tego pliku z inną informacją pozyskaną od Ciebie, tzn. jeśli jest możliwość zidentyfikowania Twojej osoby – takie pliki cookies są również objęte ochroną wynikającą z przepisów dotyczących bezpieczeństwa danych osobowych.

Pliki cookies, potocznie zwane "ciasteczkami” są plikami, w których podczas przeglądania strony internetowej, zapisują się pewne informacje trafiające ostatecznie do urządzenia końcowego (np. komputera lub smartfona). Pliki cookies mają wiele funkcji – od umożliwiających prawidłowe funkcjonowanie naszego serwisu internetowego, po pozwalające na zachowywanie preferencji użytkownika, jak również personalizowanie stron internetowych w zakresie wyświetlanych treści oraz dostarczanych reklam.

Co powinieneś wiedzieć w zakresie bezpieczeństwa Twoich danych osobowych w związku z RODO

  1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Polskie Radio Szczecin S.A. z siedzibą przy al. Wojska Polskiego 73, 70-481 Szczecin (zwane dalej „Rozgłośnią”).
  2. Na mocy art. 37 ust. 1 lit. a) RODO został powołany Inspektor Ochrony Danych (IOD), który nadzoruje sferę przetwarzania danych osobowych w Rozgłośni. Z IOD możesz skontaktować się pisząc na adres podany powyżej lub na adres mail iod@radioszczecin.pl . Inspektor chętnie pomoże we wszystkich kwestiach związanych z ochroną danych osobowych, w szczególności udzieli odpowiedzi na pytania dotyczące przetwarzania Twoich danych osobowych.
  3. Twoje dane osobowe przetwarzane będą w celu :
  4. Rozgłośnia przetwarza Twoje dane osobowe w ściśle określonym, minimalnym zakresie niezbędnym do osiągnięcia celach, o których mowa powyżej.
  5. Twoje dane osobowe mogą zostać udostępnione innym podmiotom. Podstawą ww. działania mogą być przepisy prawa (np. ZUS, administracja skarbowa, wymiar sprawiedliwości) lub właściwie skonstruowane, zapewniające bezpieczeństwo danym osobowym, umowy powierzenia danych do przetwarzania podmiotom trzecim, z którymi współpracuje Rozgłośnia (np. z podmioty sektora teleinformatycznego i telekomunikacyjnego, usług analitycznych i marketingowych).
  6. Twoje dane osobowe mogą być przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej wyłącznie za Twoją jednoznaczną zgodą uzyskaną po uprzednim przestawieniu zasad i potencjalnych skutków takiego przekazania oraz spełnieniu szeregu wymogów określonych zapisami RODO.
  7. W przypadku wskazanym w pkt 5 i 6 Twoje dane będą zabezpieczone w sposób zapewniający im poufność z wykorzystaniem właściwych rozwiązań technicznych i technologicznych zgodnych z dobrymi praktykami stosowanymi w procesie bezpiecznego przetwarzania danych osobowych.
  8. Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celu dla jakiego zostały zebrane, zgodnie z terminami archiwizacji określonymi przez ustawy szczególne oraz ustawę z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach (Dz.U. z 2018 r., poz. 217), a w przypadku gdy były przetwarzane na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody – do momentu jej wycofania.
  9. W związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych przysługuje Ci prawo do:
  10. Z powyższych uprawnień można skorzystać bezpośrednio w siedzibie Polskiego Radia Szczecin S.A., kierując korespondencję na adres siedziby Administratora lub na adres poczty elektronicznej Inspektora Ochrony Danych.
  11. Jeżeli uznasz, iż przetwarzanie dotyczących Twoich danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na adres: Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa
  12. Podanie danych osobowych jest dobrowolne ale w zależności od sytuacji może być wymogiem ustawowym lub umownym. W szczególnych przypadkach niepodanie danych może warunkować realizację działań których jesteś Podmiotem (w tym zawarcie umowy).
  13. Twoje dane będą mogą podlegać zautomatyzowanemu przetwarzaniu polegającemu na profilowaniu. Personalizujemy treści i reklamy a także poddajemy analizie aktywność na stronie i w Internecie. Jednym ze sposobów przetwarzania przez nas danych osobowych jest tzw. profilowanie, które polega na tym, że możemy w oparciu o Twoje dane tworzyć dla Ciebie profile preferencji i następnie dostosowywać treści wyświetlanych reklam tak, aby odpowiadały Twoim potrzebom i zainteresowaniom. Jednocześnie informujemy, że nie dokonujemy zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym w oparciu o profilowanie.