Uczniowie z Polic będą poznawać kuchnię molekularną. Prawie 1,5 mln zł dotacji na szkolenia oraz wyposażenie pracowni dostał tamtejszy Zespół Szkół im. Łukasiewicza.
Za te pieniądze nauczyciele i uczniowie z klas gastronomicznych przejdą kursy gotowania zagranicznych potraw, dań kuchni molekularnej czy z użyciem jadalnych kwiatów.
Kuchnia molekularna to gotowanie z wykorzystaniem wiedzy naukowej. Dzięki niej można przygotować np. lody o smaku jajecznicy albo makaron w spray'u.
Szkoła wyposaży również pracownię gastronomiczną, hotelarską i obróbki metali.
W projekcie weźmie udział 230 uczniów oraz siedmiu nauczycieli. Pieniądze, które otrzymała szkoła, pochodzą z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego.
Kuchnia molekularna to gotowanie z wykorzystaniem wiedzy naukowej. Dzięki niej można przygotować np. lody o smaku jajecznicy albo makaron w spray'u.
Szkoła wyposaży również pracownię gastronomiczną, hotelarską i obróbki metali.
W projekcie weźmie udział 230 uczniów oraz siedmiu nauczycieli. Pieniądze, które otrzymała szkoła, pochodzą z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego.