Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Autopromocja
Zobacz
reklama
Zobacz

Realizacja: Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]
Realizacja: Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]
Zaczęła się akcja "Gęsina na św. Marcina". Dołączyły do niej także zachodniopoorskie restauracje. W audycji "Aktywna Sobota" w Radiu Szczecin można było usłyszeć o tym, jak w prosty sposób przyrządzić wykwintne dania z gęsi.
Leszek Wodnicki z Kulinarnego Atelier podkreśla, że przełom października i listopada to czas, kiedy gęsina jest najlepsza.

- Listopad to mój szczęśliwy miesiąc ze względu na to, że króluje gęsina - i to nie tylko u mnie na stole, ale w całej Polsce. Myślę, że takie trochę unowocześnione proste przepisy zaciekawią słuchaczy. Coś wspaniałego to tatar z gęsiny - mówi Wodnicki.

Akcja "Gęsina na św. Marcina" odbywa się już po raz dziesiąty. Jej organizatorem jest Slow Food Polska.
Leszek Wodnicki z Kulinarnego Atelier podkreśla, że przełom października i listopada to czas, kiedy gęsina jest najlepsza.
Przepis na wędzony na zimno tatar z gęsiny z marynowaną rzepą i majonezem wasabiPrzepis na konfitowane gęsie udka
Fot. Łukasz Szełemej [Radio Szczecin]
Fot. Łukasz Szełemej [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Archiwum informacji

poniedziałek29wtorek30środa01czwartek02piątek03sobota04niedziela05poniedziałek06wtorek07środa08czwartek09piątek10sobota11niedziela12poniedziałek13wtorek14środa15czwartek16piątek17sobota18niedziela19poniedziałek20wtorek21środa22czwartek23piątek24sobota25niedziela26poniedziałek27wtorek28środa29czwartek30piątek31sobota01niedziela02
Autopromocja
Zobacz
reklama
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty