Radio SzczecinRadio Szczecin » Polska i świat
reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz

Fot. pixabay.com / Couleur (CC0 domena publiczna)
Fot. pixabay.com / Couleur (CC0 domena publiczna)
Główny Inspektor Sanitarny zapewnił, że kupowanie pieczywa, które w punktach jego sprzedaży leży luzem, jest bezpieczne.
"Nie ma żadnych doniesień naukowych, które wskazywałyby na zakażenie koronawirusem drogą pokarmową" - czytamy w komunikacie.

GIS przypomniał o konieczności zachowania podstawowych zasad bezpieczeństwa i higieny, które polegają na używaniu rękawiczek lub torebek jednorazowych w punktach sprzedaży pieczywa.

"W przypadku jakichkolwiek wątpliwości bądź obaw, wystarczy umieścić zakupione pieczywo na około 2 minuty w piekarniku nagrzanym wcześniej do temperatury 180-200 stopni. Dostępne źródła naukowe wskazują, że wirusy ulegają inaktywacji w temperaturze około 60-70 stopni" - zapewnia Główny Inspektor Sanitarny.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Archiwum informacji

poniedziałek29wtorek30środa01czwartek02piątek03sobota04niedziela05poniedziałek06wtorek07środa08czwartek09piątek10sobota11niedziela12poniedziałek13wtorek14środa15czwartek16piątek17sobota18niedziela19poniedziałek20wtorek21środa22czwartek23piątek24sobota25niedziela26poniedziałek27wtorek28środa29czwartek30piątek31sobota01niedziela02
Autopromocja
Zobacz
reklama
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty