Przepis na ogórki kiszone Sylwii PrzybylskiejPrzepis na ogórka kołobrzeskiego Elżbiety KuczmyPrzepis na ogórki kiszone Tomasza Bukowskiego
Bogate w witaminy, są naturalnymi probiotykami, ale przede wszystkim są smaczne i wielu nie wyobraża sobie bez nich polskiej kuchni. Jak zrobić idealne? Poznajcie przepisy trójki naszych ekspertów.
O tym, jakie ogórki wybrać, kiedy je zbierać, czy woda ma znaczenie i po co dodawać do ogórków liście porzeczki czy dębu mówili:
Elżbieta Kuczma i Paulina Kuczma z gospodarstwa Zagon w Ząbrowie pod Kołobrzegiem,
dr Sylwia Przybylska z katedry Technologii Żywności na Wydziale Nauk o Żywności i
Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie oraz
Tomasz Bukowski, dyrektor Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury w Kaliszu Pomorskim.