Aktywna sobota
Radio SzczecinRadio Szczecin » Aktywna sobota » Audycje
AKTYWNA SOBOTA - CZ.I City Trial
AKTYWNA SOBOTA - CZ.II Jesienne rowerowanie z Gryfusem
Tym razem dużo biegaliśmy, ale wsiedliśmy też na rower, żeby sprawdzić, czy jesień to koniec sezonu na jazdę na dwóch kółkach. Był też konkurs i jeden ze słuchaczy wygrał karnet na wszystkie biegi sezonu szczecińskiej edycji City Trail.

Pierwsza cześć audycji to rozmowa o City Trail. O biegowym cyklu, który już na stałe wpisał się w kalendarz biegowy wielu szczecinian, rozmawialiśmy z "Puszczykami Bukowymi": Małgorzatą Osojcą , Pawłem Erkiertem i jego córką - Kingą Pająk .

Czy jesień to czas na to, aby odstawić rower? To pytanie zadaliśmy w drugiej godzinie Robertowi Grabowskiemu i Annie Drajling ze szczecińskiego klubu rowerowego "Gryfus". Mówiliśmy m. in. o tym, jak przygotować się do jazdy w jesienno-zimowych warunkach.
 

Zobacz także

2018-11-28, godz. 19:04 Żartują i - nie na żarty - zbierają pieniądze dla hospicjum Opowiadają żarty i zbierają pieniądze. Facebooka opanowała kolejna akcja na rzecz Zachodniopomorskiego Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych. "Suchar Challenge"… » więcej 2018-11-28, godz. 19:00 Wielka improwizacja, czyli bajkowo na Szpaku To będzie 12. edycja Festiwalu Szpak w Szczecinie. Stand Up, kabarety i koncerty - czyli dobra zabawa. Jest też coś dla najmłodszych. Aktywność, która najbardziej… » więcej 2018-11-24, godz. 07:23 Jak zrobić idealną tartę (PRZEPIS) Dziś w Aktywnej Sobocie rozmawiamy o tym, jak zrobić idealną tartę. To potrawa łatwa i szybka, a jednocześnie smaczna i bardzo efektowna. Swoje "tartowe… » więcej 2018-11-09, godz. 23:32 Jesienny Piknik z Radiem Szczecin, czyli zabawa w Kukince, dogtrekking, wilki, restauracje i siatka (AS 13.10.2017) Przez całą Aktywną Sobotę łączyliśmy się ze Sky Parkiem w Kukince, gdzie razem z naszymi słuchaczami bawili się i zbierali grzyby Karolina Jaskólska… » więcej 2018-09-15, godz. 07:15 Kozie mleko i sery, czyli z czym to się je? PRZEPIS NA SERNIK! Dziś w kulinarnej części aktywnej soboty na warsztat bierzemy kozie mleko, a także to, co się z niego wytwarza, czyli sery. Jak je wykorzystać w kuchni?… » więcej 2018-09-08, godz. 06:42 Zupa rybna? Harcerska! - PRZEPIS Dziś gościmy na Pikniku Rodzinnym w Międzyzdrojach. Oczywiście będzie sporo o jedzeniu, a skoro jesteśmy nad morzem - to muszą być ryby. Zupą rybną będą… » więcej 2018-09-08, godz. 06:21 Przywrócić tożsamość, czyli romans historii z genetyką (AS 01.09.2018) 1 września nieodłącznie związany jest z historią. O tym, jaki wpływ miała II wojna światowa na nasze postrzeganie świata i o tym, jak szuka się tożsamości… » więcej 2018-09-08, godz. 06:17 Rozmowa na dwa smyczki, czyli o muzyce mniej poważnie W dniu koncertu "Radio Szczecin dla Niepodległej. Matka Polka" rozmawialiśmy z dwoma koncermistrzami i skrzypkami, muzykami z West Side Sinfonietta - Pawłem… » więcej 2018-09-08, godz. 06:11 Na przekór wszystkiemu, czyli o sporcie niepełnosprawnych (AS 01.09.2018) Polscy paralekkoatleci na Mistrzostwach Europy w Berlinie zdobyli aż 61 medali. My gościliśmy dwoje utytułowanych biegaczy z MKL Szczecin: Sabinę Stenkę-Szymańską… » więcej 2018-09-01, godz. 07:03 Szkoła czas start, czyli co powinien jeść uczeń - PRZEPIS (AS 01.09.2018) Rozmawialiśmy o szkolnych śniadaniach. Jak powinno wyglądać, to co dziecko zabiera do szkoły i jak pogodzić rozsądek z tym, co chciałby jeść młody człowiek? Zdradziliśmy… » więcej
12345