Radio SzczecinRadio Szczecin » Artykuły sponsorowane

W dzisiejszych czasach nie jest wcale łatwo określić, jaki piec do pizzy będzie idealnym rozwiązaniem dla konkretnego lokalu. Współczesne piece występują w różnych wariantach technologicznych i wybór jest bardzo szeroki. Musisz o tym wiedzieć, skoro czytasz teraz ten artykuł. Ale bez obaw, GastroProdukt pomoże ci dobrać piec, który spełni wszystkie oczekiwania. Chcesz wiedzieć więcej?

obraz 2

Kilka słów na początek...

Czym jest GastroProdukt? Najkrócej mówiąc, to POLSKA FIRMA ceniona na terenie całej Europy. Specjalizuje się głównie w sprzęcie najwyższej jakości dla lokali gastronomicznych. Dotyczy to również serwisu i doradztwa. Korzystając z usług GastroProdukt, unikniesz błędów i wykorzystasz pełen potencjał obiektu, w którym zechcesz otworzyć restaurację.

Oczywiście na stronie gastroprodukt.pl znajdziesz nie tylko produkty przeznaczone dla pizzerii. Mała kawiarnia na rogu, bufet bistro, food truck... W GastroProdukt wszystko tak naprawdę sprowadza się do twojej koncepcji. Resztą zajmą się fachowcy od kuchennej technologii i logistyki.

Profesjonalny piec do pizzy: podstawy

Porządny piec na pizzę powinien być gorącym sercem każdej pizzerii. To naturalne, że w swojej restauracji chcesz mieć jak najlepszy sprzęt gastronomiczny. Przy wyborze pieca do pizzy warto rozumieć, jak odróżnić piece profesjonalne od urządzeń dla gospodarstw domowych.

Liczy się wielkość zamówienia

W piecu domowym wystarczy upiec jedną pizzę, a z następną można zaczekać cały tydzień i nikt się nie obrazi. W porządnych restauracjach zaś... no cóż, to już zupełnie inna bajka. W końcu o to chodzi, żeby klienci zjawiali się całymi grupami i zamawiali jedną pizzę za drugą, prawda?

Do tego celu potrzebny ci będzie piec do pizzy, którego podstawową zaletą będzie efektywność pieczenia. GastroProdukt ma w swojej ofercie piece taśmowe i tunelowe, które w ciągu godziny potrafią upiec nawet 90 pizz o średnicy 250 milimetrów. Nie wierzysz? Odwiedź stronę gastroprodukt.pl/piec-do-pizzy i przekonaj się sam.

Wielkość kuchni również ma znaczenie

Czasami podstawowym ograniczeniem pizzerii jest brak miejsca na sprzęt. W takim lokalu nie będzie można zaspokoić apetytów większej ilości gości. Niemniej czasem wystarczy skontaktować się z fachowcami firmy GastroProdukt, którzy pomogą ci określić optymalne możliwości danego miejsca i dobrać do niego najbardziej efektywny piec na pizzę, gwarantujący wysoki komfort pracy oraz najlepszą produktywność.

Piec opalany drewnem

Tradycyjny piec do pizzy to masywna konstrukcja z jedną komorą, w której może zmieścić się kilka pizz jednocześnie. Ostatnimi laty piece opalane drewnem uległy unowocześnieniu, co tylko zwiększyło ich wydajność oraz jakość obsługi. Ma to znaczenie zwłaszcza w przypadku pieca na podstawie jezdnej, który latem możesz przenieść do ogródka.


obraz 1

Czy piec elektryczny to dobra inwestycja?

Zaraz, chwila moment... piec do pizzy elektryczny? Przecież to jakiś absurd! Tak by mógł powiedzieć konserwatywny restaurator rodem z Neapolu, jednak prawdą jest, że wszędzie wokół do wypieku pizzy coraz częściej stosuje się elektryczny piec. W wielu lokalach gastronomicznych istnieje bowiem możliwość czerpania energii słonecznej za pomocą fotowoltaiki dofinansowanej z UE.

W przypadku wypieku pizzy elektryczne piece z gastroprodukt.pl będą nie tyle przyjazne dla twojego portfela, ile również dla środowiska, co na pewno spodoba się wielu klientom.

Profesjonalne piece gazowe

To bardzo wydajne piece, które sprawdzą się w każdej restauracji. Podobnie jak piec do pizzy na drewno, gazowy piec odznacza się obszerną komorą do wypiekania. Ze względu na tę właściwość występuje w różnych odmianach. Ponadto budowa pieca na gaz wykorzystuje zaawansowane stopy stali nierdzewnej, które pozwalają magazynować ciepło. Połączenie tych cech sprawia, że takie wyposażenie gastronomii jest częstym wyborem klientów firmy GastroProdukt. Czy jesteś już gotowy, aby zostać jednym z nich?

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty