Tłumy odwiedzają Jarmark Jakubowy w Szczecinie. W okolicy katedry jest ponad 200 stoisk - m.in. z wędlinami, serami, miodami czy rękodziełem.
Niektórzy kupują regionalne przysmaki na potęgę. - To żona nakupiła tyle jedzenia. My przyjechaliśmy głodni niestety, ale każdy coś teraz ma. Zdecydowaliśmy się na ser winny i taki ostry jeden - opowiadali odwiedzający jarmark Szczecinianie.
- Mamy dużą gamę serów alpejski przywiezionych z serca Bawarii. Mleko sienne tutaj jest, czyli takie, które pochodzi od krowy karmionej w naturalny sposób - siano i trawa przez cały rok - opowiadał Marek Boch, jeden z wystawców.
- Na jarmark przyjeżdżamy co roku. Chyba raptem na dwóch jarmarkach nie byliśmy - opowiadał Konrad Fujarski, wystawca ze stanowiska z miodami.
Jarmark Jakubowy potrwa do niedzieli. To już jego 11. edycja. Stoiska wystawców są czynne do godziny 21. Szczegółowy program imprezy można znaleźć na stronie internetowej Jarmarku Jakubowego.
- Mamy dużą gamę serów alpejski przywiezionych z serca Bawarii. Mleko sienne tutaj jest, czyli takie, które pochodzi od krowy karmionej w naturalny sposób - siano i trawa przez cały rok - opowiadał Marek Boch, jeden z wystawców.
- Na jarmark przyjeżdżamy co roku. Chyba raptem na dwóch jarmarkach nie byliśmy - opowiadał Konrad Fujarski, wystawca ze stanowiska z miodami.
Jarmark Jakubowy potrwa do niedzieli. To już jego 11. edycja. Stoiska wystawców są czynne do godziny 21. Szczegółowy program imprezy można znaleźć na stronie internetowej Jarmarku Jakubowego.