Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

Realizacja Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]
Miody, sery i regionalne wędliny - tego można spróbować na Jarmarku Jakubowym w Szczecinie.
Ponad 200 wystawców rozłożyło swoje stoiska wokół katedry. Oprócz jedzenia można też kupić rękodzieło a nawet postrzelać z łuku. W programie są także koncerty m.in. Arki Noego i Grażyny Łobaszewskiej.

- A te bułeczki może mi pani powiedzieć co to za cudo? - pyta kupująca. - Moskol góralski - ziemniak gotowany w skład ciasta wchodzi, to są takie placki na blasze pieczonej, jak dawniej babcie robiły - mówi ekspedientka. - 20 dekagram słoniny wędzonej wezmę, bo bardzo lubię. Z Wilna pochodzę, tam się urodziłem i to zostało mi we krwi, ten smak, zawsze kupuję na jarmarku - mówi pan kupujący. Mamy spory asortyment, mamy piwo regionalne z Litwy, mamy kwasy chlebowe, spodziewamy się tłumu ludzi około godziny 17-tej - mówi sprzedawca.

Jarmark Jakubowy odbywa się po raz 12. Potrwa do niedzieli.
- Mamy spory asortyment, mamy piwo regionalne z Litwy, mamy kwasy chlebowe, spodziewamy się tłumu ludzi około godziny 17-tej - mówi sprzedawca.
Fot. Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]
Fot. Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty