Ministrowie do spraw handlu 28 krajów wspólnoty nie porozumieli się w sprawie wydania zgody na podpisanie CETA, czyli umowy handlowej z Kanadą. To jeszcze jednak nie oznacza całkowitej porażki zwolenników tej kontrowersyjnej umowy. Jej przeciwnicy argumentują, że nasz europejski rynek zaleje tania, niebezpieczna dla zdrowia żywność modyfikowana genetycznie. Czy rzeczywiście żywność GMO zagraża naszemu zdrowiu?
Goście:
prof. dr hab. Piotr Masojć - kierownik Katedry Genetyki, Hodowli i Biotechnologii Roślin Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
dr hab. Katarzyna Lisowska - biolog molekularny, profesor Centrum Onkologii w Gliwicach, członek komisji do spraw GMO przy Ministerstwie Środowiska
prof. dr hab. Piotr Masojć - kierownik Katedry Genetyki, Hodowli i Biotechnologii Roślin Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
dr hab. Katarzyna Lisowska - biolog molekularny, profesor Centrum Onkologii w Gliwicach, członek komisji do spraw GMO przy Ministerstwie Środowiska