W Parmie rozpoczynają się we wtorek największe we Włoszech doroczne targi spożywcze "Cibus".
To pierwsze od początku pandemii koronawirusa targi na świecie z nieograniczonym udziałem uczestników i zwiedzających.
Targi „Cibus”, po łacinie „żywność”, odbywają się po raz 23. Ubiegłoroczną edycję odwołano z powodu pandemii. To trzecie pod względem wielkości targi spożywcze na świecie. Swoje produkty wystawia ponad 2 tysiące włoskich producentów. Spodziewany jest udział 40 tysięcy przedstawicieli branży handlowej i spożywczej, i drugie tyle zwiedzających.
Jedynym warunkiem wejścia na teren targu jest posiadanie przepustki covidowej albo negatywny wynik testu. Stowarzyszenie włoskich spożywców ma nadzieję, że dzięki nowym umowom wartość sprzedaży włoskich produktów spożywczych przekroczy w tym roku 50 miliardów euro. Targi zakończą się 3 września.
Targi „Cibus”, po łacinie „żywność”, odbywają się po raz 23. Ubiegłoroczną edycję odwołano z powodu pandemii. To trzecie pod względem wielkości targi spożywcze na świecie. Swoje produkty wystawia ponad 2 tysiące włoskich producentów. Spodziewany jest udział 40 tysięcy przedstawicieli branży handlowej i spożywczej, i drugie tyle zwiedzających.
Jedynym warunkiem wejścia na teren targu jest posiadanie przepustki covidowej albo negatywny wynik testu. Stowarzyszenie włoskich spożywców ma nadzieję, że dzięki nowym umowom wartość sprzedaży włoskich produktów spożywczych przekroczy w tym roku 50 miliardów euro. Targi zakończą się 3 września.