Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

Santa Maria Manuela. Fot. Olaf Nowicki [Radio Szczecin]
Santa Maria Manuela. Fot. Olaf Nowicki [Radio Szczecin]
Dbają o kulinarne tradycje. To żeglarze portugalskiego Santa Maria Manuela, który przypłynął na finał regat The Tall Ships Races do Szczecina.
Załoga jednostki raz w tygodniu w niedzielę na lunch je bacalhau. - To dorsz w formie
zapiekanki z ziemniakami, cebulą, oliwkami i jajkami - mówi szef kuchni Manuel. - W domu w Portugalii jemy bacalhau. Kapitan zdecydował, że na pokładzie ma być tak samo, zgodnie z tradycją.

Dorsz w tradycyjnym portugalskim bacalhau jest solony i suszony.
- To dorsz w formie zapiekanki z ziemniakami, cebulą, oliwkami i jajkami - mówi szef kuchni Manuel.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345
12345

Archiwum informacji

poniedziałek01wtorek02środa03czwartek04piątek05sobota06niedziela07poniedziałek08wtorek09środa10czwartek11piątek12sobota13niedziela14poniedziałek15wtorek16środa17czwartek18piątek19sobota20niedziela21poniedziałek22wtorek23środa24czwartek25piątek26sobota27niedziela28poniedziałek29wtorek30środa31czwartek01piątek02sobota03niedziela04
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty