Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

Santa Maria Manuela. Fot. Olaf Nowicki [Radio Szczecin]
Santa Maria Manuela. Fot. Olaf Nowicki [Radio Szczecin]
Dbają o kulinarne tradycje. To żeglarze portugalskiego Santa Maria Manuela, który przypłynął na finał regat The Tall Ships Races do Szczecina.
Załoga jednostki raz w tygodniu w niedzielę na lunch je bacalhau. - To dorsz w formie
zapiekanki z ziemniakami, cebulą, oliwkami i jajkami - mówi szef kuchni Manuel. - W domu w Portugalii jemy bacalhau. Kapitan zdecydował, że na pokładzie ma być tak samo, zgodnie z tradycją.

Dorsz w tradycyjnym portugalskim bacalhau jest solony i suszony.
- To dorsz w formie zapiekanki z ziemniakami, cebulą, oliwkami i jajkami - mówi szef kuchni Manuel.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345
12345
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty