W finale piątej już edycji konkursu kulinarnego, odbywającego się podczas pikniku rodzinnego w amfiteatrze w Międzyzdrojach, walczyły dwa przepisy. "Na kwaśno" i "na słodko".
Jury - w składzie m.in. znany kucharz Jan Kuroń - za najbardziej "międzyzdrojski" uznało przepis szefa kuchni Vienna House Amber Baltic, Sebastiana Sikorskiego.
- To był śledź w marynacie pomarańczowej, z puree z czerwonej kapusty, z maślano-tymiankowymi ziemniakami, marynowaną marchewką, szalotką karmelizowaną, groszkiem oraz musztardą majonezową - zdradził maestro.
Teraz takiego śledzia będzie można spróbować w hotelowej restauracji.
- To był śledź w marynacie pomarańczowej, z puree z czerwonej kapusty, z maślano-tymiankowymi ziemniakami, marynowaną marchewką, szalotką karmelizowaną, groszkiem oraz musztardą majonezową - zdradził maestro.
Teraz takiego śledzia będzie można spróbować w hotelowej restauracji.