Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Reklama
Zobacz
reklama
Zobacz

Realizacja Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]
Impreza na tamtejszych Błoniach potrwa do 18.
- Będzie można spróbować przeróżnych smakołyków z ryb - mówi jeden z organizatorów imprezy Krzysztof Bobala.- Pasta z makreli po wolińsku taka specjalnie robiona, jest śledzik tak trochę po niemiecku, ale też kucharze przygotowują rzeczy z płoci, sandacza, paprykarz szczeciński, bo przygotowuje go firma cateringowa ze Szczecina, związana z wodą, bo siedzibę mają na jednej z marin - dodaje Bobala.

A głodnych, chętnych nie brakuje.

- Ryba bardzo świeżutka, pychniutka. Mi smakowało. Super ekstra, bardzo dobry śledź - komentują zwiedzający imprezę.

Głównym celem imprezy jest propagowanie wiedzy o rybach z regionu Pomorza Zachodniego oraz promocja zdrowego trybu życia poprzez spożywanie ryb z lokalnych połowów.
Będzie można spróbować przeróżnych smakołyków z ryb, mówi jeden z organizatorów imprezy Krzysztof Bobala.
- Ryba bardzo świeżutka, pychniutka. Mi smakowało. Super ekstra, bardzo dobry śledź - komentują zwiedzający imprezę.
Fot. Mateusz Papke [Radio Szczecin]
Fot. Mateusz Papke [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty