Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

Fot. pixabay.com / leo2014 (CC0 domena publiczna)
Fot. pixabay.com / leo2014 (CC0 domena publiczna)
Biała kiełbasa, żurek, sałatka jarzynowa - to dziś będzie królować na naszych stołach. Choć tradycyjne jedzenie jest smaczne, to też bardzo kaloryczne przypominają dietetycy.
Najważniejsze jednak dziś na stole jest jajko - podkreśla Andrzej Buławski, prezes szczecińskiego Convivium oddziału "Slow Food", znawca tradycyjnej polskiej i zachodniopomorskiej kuchni: - Jajka faszerowane, ale też i tradycyjne pasują z rybami oraz różnego rodzaju sosami.

Jajko też można przygotować tak, by było zdrowsze - dodaje Patrycja Sankowska, dietetyk medyczny współpracująca także z KGW w Mirosławcu: - Zamiast jeść jajka z całym żółtkiem, można je wyciągnąć i nafaszerować - koperkiem, duszonymi pieczarkami, kiełkami czy choćby pastą z tuńczyka.

Patrycja Sankowska dodaje też, że na przykład, aby odchodzić sałatkę jarzynową - wystarczy zamiast majonezu dodać do niej jogurtu.
- Najważniejsze jednak dziś na stole jest jajko - podkreśla Andrzej Buławski, prezes szczecińskiego Convivium oddziału "Slow Food", znawca tradycyjnej polskiej i zachodniopomorskiej kuchni.
- Jajko też można przygotować tak, by było zdrowsze - dodaje Patrycja Sankowska, dietetyk medyczny współpracująca także z KGW w Mirosławcu.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345
12345
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty