Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

Realizaja Macieja Papke [Radio Szczecin]
Jeśli zastanawiacie się, co zjeść na obiad lub przekąsić po śniadaniu - odpowiedz czeka na jarmarku jakubowym w Szczecinie.
- Wstawać, głodomory, do górala Jaśka, na oscypka z żurawinką, z boczusiem, zapraszam. Mam oscypki owcze, kozie, bunce nasze tradycyjne... - zachęcał góral Jasiek.

- Trzeci dzień u niego robię zakupy. Same oscypki, oryginalne - przyznał klient.

- Przyjechaliśmy spod Warszawy. Mamy tu chałwy, są naturalne, pochodzą z Turcji, to nasz produkt premium - zachwalał kolejny sprzedawca.

- Takiej mnogości straganów to już dawno nie było. Z przyjemnością wracam do tych klimatów. Jeszcze dużo przed nami. Jest miło i bardzo fajnie. - Tu jest wiele rzeczy do zobaczenia. Bardzo serdecznie zapraszamy - mówili inni klienci.

Oprócz jedzenia na Jarmarku Jakubowym są też pamiątki, rękodzieło, ubrania, czyli mydło i powidło.

Dziś punkty handlowe 300 wystawców z kraju i zagranicy będą czynne do godz. 22.
Relacja Anny Łukaszek [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty