Gorzka wzmacnia serce i dostarcza do organizmu magnez. Słodka - poprawia humor. Swoje święto ma dziś czekolada. Jej zapach unosi się często nad szczecińskimi bulwarami.
A jak ziarna z Wybrzeża Kości Słoniowej zmieniają się w czekoladę i co później się z nią dzieje?
- Jesteśmy na linii czekoladowej, mielimy tu sukcesywnie kryształki cukru razem z miazgą kakaową. Potem mieszamy z tłuszczem kakaowym i aromatami, żeby uzyskać docelową konsystencję płynnej czekolady. Nie produkujemy detalicznie, produkujemy do naszych klientów głównie na polskim rynku. Nasi klienci tę czekoladę dalej przerabiają: oblewają ciasteczka, wafelki lub formują na tabliczki - opowiadał dyrektor firmy - Christophe Guillemant.
Z okazji dzisiejszego święta częstowaliśmy was czekoladą na Wałach Chrobrego.
* Inne rzeczy to tylko jedzenie. Ale czekolada jest czekoladą - Patrick Skene Catling, pisarz i dziennikarz
- Jesteśmy na linii czekoladowej, mielimy tu sukcesywnie kryształki cukru razem z miazgą kakaową. Potem mieszamy z tłuszczem kakaowym i aromatami, żeby uzyskać docelową konsystencję płynnej czekolady. Nie produkujemy detalicznie, produkujemy do naszych klientów głównie na polskim rynku. Nasi klienci tę czekoladę dalej przerabiają: oblewają ciasteczka, wafelki lub formują na tabliczki - opowiadał dyrektor firmy - Christophe Guillemant.