Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

Jarmark Jakubowy w Szczecinie. Fot. Łukasz Szełemej [PR Szczecin]
Jarmark Jakubowy w Szczecinie. Fot. Łukasz Szełemej [PR Szczecin]
Zachodniopomorskie miody, niemieckie pierniki, zakopiańskie oscypki i litewskie pieczywo. To tylko niektóre z przysmaków, które można znaleźć na szczecińskim Jarmarku Jakubowym.
Tradycyjnie impreza odbywa się przy szczecińskiej katedrze. Tegoroczna edycja jest już czwartą odsłoną jarmarku. Ogromną popularnością wśród szczecinian i turystów cieszą się głównie występy artystyczne, odpust parafialny, a przede wszystkim stoiska ze smakołykami regionalnymi i rękodziełem. Jedną z sobotnich atrakcji jarmarku był także konkurs "Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów". Tegoroczni zwycięzcy to: zupa rybna, gęś z kapustą i poliki cielęce z kaszą jaglaną. Wybrano też najlepsze regionalne produkty. To wino z dojrzałych pomidorów, gniot rybaka, suszona dynia i chleb gryczany. Jarmark Jakubowy zakończy się w niedzielę uroczystą mszą świętą o godzinie 18. Zobacz zdjęcia z Jarmarku Jakubowego.
Relacja Tomasza Owsika-Kozłowskiego.
Relacja Tomasza Owsika-Kozłowskiego

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty