Nadmorska gastronomia – to obraz nędzy i rozpaczy wynika z kontroli Sanepidu. Brudne zamrażarki, bałagan w magazynach, brak wody pitnej - w takich warunkach przygotowywane były posiłki. Jak co roku inspektorzy mają pełne ręce roboty i jak co roku sypią się mandaty. W te wakacje kontrolerzy wystawili ich już prawie 300. Byli pracownicy nadmorskich jadłodajni mówią, że kontrole to fikcja. Gdyby turyści rzeczywiście poznali lokale od kuchni z pewnością zostaliby w domu... Od tego wątku rozpoczniemy podsumowanie półmetka wakacji, zwracając również baczną uwagę na kwestie bezpieczeństwa na drodze i na wodą.
Tomasz Zalewski - prezes Zachodniopomorskiego Wodnego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego
-st. asp. Anna Gembala - Komenda Wojewódzka Policji w Szczecinie
Krystyna Szołomicka, kierownik Oddziału Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna Szczecin
Małgorzata Kapłan - rzecznik prasowy Wojewódzkiej Stacji Sanitarano-Epidemiologicznej w Szczecinie
prof. Aleksandra Grzesiuk - dziekan wydziału ekonomii i informatyki w Zachodniopomorskiej Szkole Biznesu
-st. asp. Anna Gembala - Komenda Wojewódzka Policji w Szczecinie
Krystyna Szołomicka, kierownik Oddziału Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna Szczecin
Małgorzata Kapłan - rzecznik prasowy Wojewódzkiej Stacji Sanitarano-Epidemiologicznej w Szczecinie
prof. Aleksandra Grzesiuk - dziekan wydziału ekonomii i informatyki w Zachodniopomorskiej Szkole Biznesu