Słynna powieść Barbary Stenki "Tata, gotuj kisiel!" doczekała się formy audiobooka.
Szczeciński oddział Związku Literatów Polskich, aktorka Teatru Współczesnego Krystyna Maksymowicz ze swoimi podopiecznymi z grupy teatralno-wokalnej ESPERO przy Polskim Związku Niewidomych w Szczecinie, przygotowali czytaną wersje książki. W środę w Inkubatorze Kultury odbyła się promocja audiobooka.
Główna bohaterka mieszka w Śródmieściu Szczecina - mówi Krystyna Maksymowicz.
- Bohaterka jest 9-letnia dziewczynka i na jakimś etapie jej życia pojawiają się pieski. Akcja rozgrywa się w Szczecinie, w Tanowie, nad Jeziorem Głębokim. Wydało mi się to takie ciekawe, że możemy poczuć wartość miejsca w jakim jesteśmy - mówi Maksymowicz.
Bo nasz audiobook też jest bardzo szczeciński - mówi Róża Czerniawska-Karcz ze Związku Literatów Polskich.
- Mocno szczecińska, bo wszystkie osoby zaangażowane w nagranie tego audiobooka są ze Szczecina - mówi Czerniawska-Karcz.
Kolejna promocja audiobooka zaplanowana jest w księgarni "FiKa" na 15 lutego.
Główna bohaterka mieszka w Śródmieściu Szczecina - mówi Krystyna Maksymowicz.
- Bohaterka jest 9-letnia dziewczynka i na jakimś etapie jej życia pojawiają się pieski. Akcja rozgrywa się w Szczecinie, w Tanowie, nad Jeziorem Głębokim. Wydało mi się to takie ciekawe, że możemy poczuć wartość miejsca w jakim jesteśmy - mówi Maksymowicz.
Bo nasz audiobook też jest bardzo szczeciński - mówi Róża Czerniawska-Karcz ze Związku Literatów Polskich.
- Mocno szczecińska, bo wszystkie osoby zaangażowane w nagranie tego audiobooka są ze Szczecina - mówi Czerniawska-Karcz.
Kolejna promocja audiobooka zaplanowana jest w księgarni "FiKa" na 15 lutego.
Zobacz także
2021-06-24, godz. 11:00
Szcześniak zainauguruje Baltic Neopolis Festival
Na dziedzińcu Zamku Książąt Pomorskich wystąpi dziś około stu wykonawców. Z Baltic Neopolis Orchestra zaśpiewa Chór im. prof. Jana Szyrockiego ZUT w Szczecinie pod dyrekcją Szymona Wyrzykowskiego. Rozpoczyna się Baltic Neopolis…
» więcej
2021-06-23, godz. 18:36
18-letnia szczecinianka wydała piątą książkę
Na rynku księgarskim ukazała się powieść fantasy pt. "Red&Green", której autorką jest 18-letnia szczecinianka Weronika Kowalska. To już piąte wydawnictwo młodej pisarki.
» więcej
2021-06-22, godz. 18:54
Startują Zamkowe Noce Filmowe
Na wtorkową inaugurację Zamkowych Nocy Filmowych widzowie obejrzą krótkometrażowy dokument "Bootleg". Seans poprzedzi koncert szczecińsko-gorzowskiej grupy Dynasonic.
» więcej
2021-06-21, godz. 17:54
Wybitny skrzypek zagra w Filharmonii w Szczecinie
Mariusz Patyra - jeden z najwybitniejszych skrzypków zagra w poniedziałek w Filharmonii im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie. To pierwszy polski wiolinista, który wygrał prestiżowy Międzynarodowy Konkurs Skrzypcowy im. Niccolò…
» więcej
2021-06-21, godz. 15:33
10 lat Czekolady w Radiu Szczecin! [WIDEO]
"Czekolada" świętuje w tym tygodniu swoje 10 urodziny. Audycja została wyemitowana w Radiu Szczecin po raz pierwszy 24 czerwca 2011 roku.
» więcej
2021-06-20, godz. 17:17
Finał XIV Międzynarodowego Konkursu Baletowego Golden Pointe Shoes
Absolwenci szkół baletowych z całego świata rywalizujący o miano najlepszego tancerza, a także główną nagrodę o wartości 5000 euro.
» więcej
2021-06-20, godz. 10:51
W 18. urodziny znowu wystąpili przed publicznością [ZDJĘCIA]
Zdobywca wielu międzynarodowych nagród, występujący na kilku kontynentach, wizytówka Szczecina - Chór Akademii Morskiej obchodził w sobotę wieczorem 18. urodziny.
» więcej
2021-06-20, godz. 09:22
Zobacz największe gwiazdy baletu na parkiecie
Będzie można zobaczyć największe młode gwiazdy baletu - w niedzielę rusza Gala Gwiazd Baletu.
» więcej
2021-06-19, godz. 19:17
W dni przesilenia słońca podróż w czasie w Zamku Książąt Pomorskich [ZDJĘCIA]
W tym okresie Zamek Książąt Pomorskich od niemal dwóch dekad zaprasza na Zamkową Noc Kupały.
» więcej
2021-06-19, godz. 11:44
Ibert i Czajkowski na zamknięcie sezonu w Filharmonii
Na około 700 wydarzeń artystycznych w Filharmonii imienia Mieczysława Karłowicza organizowanych z udziałem publiczności w sezonie, tegoroczny pozwolił przygotować około 30.
» więcej