Radio SzczecinRadio Szczecin » Biznes
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

Kupujemy coraz więcej żywności ekologicznej - podaje portal Newseria. Fot. Łukasz Szełemej [Radio Szczecin]
Kupujemy coraz więcej żywności ekologicznej - podaje portal Newseria. Fot. Łukasz Szełemej [Radio Szczecin]
Kupujemy coraz więcej żywności ekologicznej - podaje portal Newseria. Sprzedaż wzrasta, mimo że cała branża spożywcza notuje gorsze wyniki.
- Rok 2013 był dla branży spożywczej trudny. Konsumpcja indywidualna w Polsce nie wzrosła, a więcej sprzedawały jedynie dyskonty. Dlatego jesteśmy zadowoleni ze wzrostu o 8,5 proc., choć w poprzednich latach notowaliśmy wzrost rzędu 30-40 proc. - mówi prezes firmy Organic Farma Zdrowia, Sławomir Chłoń.

Żywność ekologiczna jest produkowana bez nawozów sztucznych i pestycydów. Takie wyroby trzeba oznaczać certyfikatami.
- Rok 2013 był dla branży spożywczej trudny. Konsumpcja indywidualna w Polsce nie wzrosła, a więcej sprzedawały jedynie dyskonty. Dlatego jesteśmy zadowoleni ze wzrostu o 8,5 proc., choć w poprzednich latach notowaliśmy wzrost rzędu 30-40 proc. - mówi pre

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty