Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

Fot. Weronika Łyczywek [Radio Szczecin/Archiwum]
Fot. Weronika Łyczywek [Radio Szczecin/Archiwum]
Barszcz z uszkami, sałatki czy ryby ze świątecznego stołu nie muszą lądować w koszu. Jedzenie, zanim się zepsuje, warto przynieść do szczecińskiej Jadłodzielni.
Już teraz warto przyszykować jedzenie, którego na święta przygotowaliśmy za dużo, a w środę zanieść do punktu przy ulicy Żółkiewskiego 4.

- Oczywiście żywność musi być świeża - tłumaczy Elżbieta Abramowicz, wolontariuszka Jadłodzielni. - Zapraszamy do współpracy, ponieważ na tym polega idea jadłodzielnictwa. Ci, którzy mają więcej lub im zostaje, przynoszą. Ci, którzy potrzebują, biorą.

W środę i czwartek jadłodzielnia będzie otwarta od godziny 11 do 15. Jeśli uda się podłączyć prąd, nawet do 18. Do punktu można przynosić też ubrania.

W Szczecinie żywność oddać można również do schroniska dla osób bezdomnych Stowarzyszenia Feniks, a także do Sióstr Misjonarek Miłości Matki Teresy z Kalkuty, które opiekują się bezdomnymi.
Relacja Anny Łukaszek.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty