Ponad 300 wystawców z regionalnym jedzeniem, rękodziełami i smakołykami czeka na mieszkańców Szczecina na placu Orła Białego. Trwa trzeci dzień Jarmarku Jakubowego.
Tegoroczna odsłona wydarzenia przyciąga setki osób - nie brakuje również atrakcji dla najmłodszych.
Każdy znajdzie coś dla siebie - mówią wystawcy.
- Mamy wędliny, miód, lizaki, watę... wszystko jest pyszne. - Ja sprzedaje konfitury szczecińskie z płatków róży, pomidorów. Mam też coś dla dziewczyn, na przykład pył różany. Bardzo modne kupowanie jest też teraz kwiatka w słoiku, który postoi nawet z rok czasu. - U mnie można dostać najsmaczniejsze sery korycińskie i sery korycińskie długo dojrzewające - podkreślają wystawcy.
Jarmark potrwa w sobotę do 22. W niedzielę odwiedzić go można już od 10.
Każdy znajdzie coś dla siebie - mówią wystawcy.
- Mamy wędliny, miód, lizaki, watę... wszystko jest pyszne. - Ja sprzedaje konfitury szczecińskie z płatków róży, pomidorów. Mam też coś dla dziewczyn, na przykład pył różany. Bardzo modne kupowanie jest też teraz kwiatka w słoiku, który postoi nawet z rok czasu. - U mnie można dostać najsmaczniejsze sery korycińskie i sery korycińskie długo dojrzewające - podkreślają wystawcy.
Jarmark potrwa w sobotę do 22. W niedzielę odwiedzić go można już od 10.