Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

Fot. Marcin Kokolus [Radio Szczecin]
Fot. Marcin Kokolus [Radio Szczecin]
Trwają ostatnie przygotowania do świąt Wielkanocnych. Wielu z nas zastanawia się jakie potrawy przygotować na świąteczny stół.
Z podpowiedzią spieszą panie z Koła Gospodyń Wiejskich "Się Kręci" w Lipianach.
Laureatki III miejsca etapu wojewódzkiego konkursu kulinarnego "Bitwa Regionów 2023" ugotowały kilka dań świątecznych. Smacznych, z ekologicznych składników - a przede wszystkim - od serca...

- Nie może zabraknąć żurku, oczywiście na swojskim zakwasie. Majeranek, czosnek - wszystko tutaj mamy. Do tego chlebek pszenny przez nas upieczony oraz pasztet w cieście kruchym. A także oczywiście sałatka jarzynowa z domowego majonezem, do tego swojskie ogórki i warzywa. Tutaj mamy ćwikłę, czyli buraczki oraz chrzan... - Dla młodzieży mamy natomiast sałatkę z kurczaczkiem, winogronami i żółtym serem - wymieniają gospodynie.

Jeżeli ktoś chciałby osobiście spróbować potraw przygotowanych przez wiejskie gospodynie, to musi przyjechać do ich siedziby w miejsko-gminnym Ośrodku Kultury w Lipianach.
Relacja Marcina Kokolusa [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty