Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
Reklama
Zobacz
Autopromocja
Zobacz
Reklama
Zobacz

Fot. pixabay.com/pl/photos/2349679
Fot. pixabay.com/pl/photos/2349679
Prawie połowa przetestowanych lodów z automatu miała enterobakterie. Inspektorzy sanepidu kontrolowali lodziarnie w regionie.
Wytypowano do tego 50 punktów i pobrano 250 próbek. W 115 wykryto enterobakterie. 16 punktów otrzymało zakaz produkcji i sprzedaży lodów. Kolejnych siedem ma poprawić czystość w swoich lokalach. Obecność bakterii świadczy o niewystarczającym poziomie utrzymania higieny. Te bakterie występują w jelitach człowieka i nie wywołują chorób. Jednak, gdy je spożyją osoby z obniżoną odpornością, mogą mieć dolegliwości żołądkowe.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

Autopromocja
Zobacz
Reklama
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty