Podróże do ze Skandynawii to popularny kierunek wakacji. W czasie sezonu promy mają największe obłożenie pasażerskie, a co za tym idzie, największe zaopatrzenie w bufecie. Sęk w tym, że nie wszystko co przygotowane na pokładowej kuchni, bywa zjedzone.
Sposób na niemarnowanie żywności znalazł jeden z przewoźników - opowiada Oliwer Szyplik, menadżer operacyjny.
- Pasażerowie podczas rezerwacji na stronie internetowej mogą już wybierać posiłek lub też przekąski. Wprowadziliśmy taką dodatkową możliwość zamawiania bezpośrednio danego dania, żeby nie wyrzucać jedzenia. O to właśnie nam chodzi, żeby nie tylko statek był green na zewnątrz, ale też green w środku - mówi Szyplik.
Pasażerowie, którzy posiłki wybierają przy rezerwacji biletów, za wybór menu - no waist - mogą liczyć na rabat.
- Pasażerowie podczas rezerwacji na stronie internetowej mogą już wybierać posiłek lub też przekąski. Wprowadziliśmy taką dodatkową możliwość zamawiania bezpośrednio danego dania, żeby nie wyrzucać jedzenia. O to właśnie nam chodzi, żeby nie tylko statek był green na zewnątrz, ale też green w środku - mówi Szyplik.
Pasażerowie, którzy posiłki wybierają przy rezerwacji biletów, za wybór menu - no waist - mogą liczyć na rabat.
Edycja tekstu: Michał Król


Radio Szczecin