Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

Fot. Joanna Maraszek [Radio Szczecin]
Fot. Joanna Maraszek [Radio Szczecin]
Podróże do ze Skandynawii to popularny kierunek wakacji. W czasie sezonu promy mają największe obłożenie pasażerskie, a co za tym idzie, największe zaopatrzenie w bufecie. Sęk w tym, że nie wszystko co przygotowane na pokładowej kuchni, bywa zjedzone.
Sposób na niemarnowanie żywności znalazł jeden z przewoźników - opowiada Oliwer Szyplik, menadżer operacyjny.

- Pasażerowie podczas rezerwacji na stronie internetowej mogą już wybierać posiłek lub też przekąski. Wprowadziliśmy taką dodatkową możliwość zamawiania bezpośrednio danego dania, żeby nie wyrzucać jedzenia. O to właśnie nam chodzi, żeby nie tylko statek był green na zewnątrz, ale też green w środku - mówi Szyplik.

Pasażerowie, którzy posiłki wybierają przy rezerwacji biletów, za wybór menu - no waist - mogą liczyć na rabat.

Edycja tekstu: Michał Król
Relacja Joanny Maraszek.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty