Steki z golonki wieprzowej, bulion rybny, czy sernik z grzybów - gościem "Kulinarnego Atelier" Leszka Wodnickiego jest Michał Szczepański.
W "Kulinarnym Atelier" trwają warsztaty z przygotowania kolacji degustacyjnej. Polega ona na skomponowaniu kilku dań pochodzenia regionalnego. Każde z nich podawane jest w niedużych porcjach, a całość oddzielona jest przerywnikami - na przykład nalewką z pędów sosny.
- Spełniam to, co kiedyś w mojej głowie się zamarzyło. Warsztaty to jest jedno, ale też przygotowywać kolacje degustacyjne. Żeby pokazać szczecinianom regionalną, polską kuchnię, opartą tylko i wyłącznie na polskich składnikach - mówił Leszek Wodnicki.
Michał Szczepański podkreślał, że dania, które zaprezentują podczas kolacji, przygotowywane są z "darów jesieni".
- Czyli tak naprawdę pokazanie przez 7-8 dań, wszystkich polskich składników naszej bogatej jesieni. Mamy jesiotra, pstrąga, grzyby, dynię, czyli wszystko to, co dała nam jesień w tej chwili - mówi Szczepański.
Następne warsztaty w "Kulinarnym Atelier" Leszka Wodnickiego odbędą się już w niedzielę. To zajęcia z "Męskiego gotowania", czyli przygotowania steka.
- Spełniam to, co kiedyś w mojej głowie się zamarzyło. Warsztaty to jest jedno, ale też przygotowywać kolacje degustacyjne. Żeby pokazać szczecinianom regionalną, polską kuchnię, opartą tylko i wyłącznie na polskich składnikach - mówił Leszek Wodnicki.
Michał Szczepański podkreślał, że dania, które zaprezentują podczas kolacji, przygotowywane są z "darów jesieni".
- Czyli tak naprawdę pokazanie przez 7-8 dań, wszystkich polskich składników naszej bogatej jesieni. Mamy jesiotra, pstrąga, grzyby, dynię, czyli wszystko to, co dała nam jesień w tej chwili - mówi Szczepański.
Następne warsztaty w "Kulinarnym Atelier" Leszka Wodnickiego odbędą się już w niedzielę. To zajęcia z "Męskiego gotowania", czyli przygotowania steka.