Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin/Archiwum]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin/Archiwum]
Restauracje w kryzysie, oby jednak kwarantanna była renesansem dla gotowania w domu - mówił w "Rozmowach pod Krawatem" Andrzej Buławski, lider Convivium Slow Food Szczecin.
Kultura kulinarna to składowa jakości życia. Wspólne gotowanie to tworzenie tradycji, nawiązywanie relacji, ale także wspólna zabawa, czego fast food nie dostarczy - dodał Andrzej Buławski. - Przekazujmy wiedzę, tak jak mnie przekazywała moja mama, jej mama. Idzie to z pokolenia na pokolenie. Ten pęd i ta "fastfoodyzacja" życia kulinarnego na całym świecie spowodowały to, że ludzie odchodzą od biesiadowania, od uprawiania tej kultury gastronomicznej, kultury jedzenia, kultury gotowania, które są nam bardzo potrzebne.


Kultura kulinarna to składowa jakości życia. Wspólne gotowanie to tworzenie tradycji, nawiązywanie relacji, ale także wspólna zabawa, czego fast food nie dostarczy - dodał Andrzej Buławski.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345

Archiwum informacji

poniedziałek01wtorek02środa03czwartek04piątek05sobota06niedziela07poniedziałek08wtorek09środa10czwartek11piątek12sobota13niedziela14poniedziałek15wtorek16środa17czwartek18piątek19sobota20niedziela21poniedziałek22wtorek23środa24czwartek25piątek26sobota27niedziela28poniedziałek29wtorek30środa31czwartek01piątek02sobota03niedziela04
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty