Polędwiczki wieprzowe z podgrzybkami, zupa forszmak czy gulasz z warzywami przygotowany na dwumetrowej patelni.
Takich i innych kulinarnych specjałów można było spróbować podczas sobotniej akcji Radia Szczecin. "Wakacyjna kuchnia z wieprzowiną", która odbyła się w Międzyzdrojach, przyciągnęła tłumy mieszkańców i turystów.
Robert Bochenko, kucharz i dziennikarz Radia Szczecin zdradził swój przepis na idealną szarpaną wieprzowinę.
- Chcę pokazać, że wieprzowina jest niezwykle wdzięcznym mięsem nie tylko do dań oczywistych. W kuchni fast food nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem. Slow food, czyli powolne gotowanie, danie czasu pewnym składnikom, żeby się ze sobą połączyły. Niska temperatura, długie pieczenie, około 105-110 stopni i łopatka wieprzowa pięknie się nam potem rozpada - powiedział Bochenko.
W sumie dla odwiedzających przygotowano około 2200 porcji z wieprzowiną w roli głównej.
Robert Bochenko, kucharz i dziennikarz Radia Szczecin zdradził swój przepis na idealną szarpaną wieprzowinę.
- Chcę pokazać, że wieprzowina jest niezwykle wdzięcznym mięsem nie tylko do dań oczywistych. W kuchni fast food nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem. Slow food, czyli powolne gotowanie, danie czasu pewnym składnikom, żeby się ze sobą połączyły. Niska temperatura, długie pieczenie, około 105-110 stopni i łopatka wieprzowa pięknie się nam potem rozpada - powiedział Bochenko.
W sumie dla odwiedzających przygotowano około 2200 porcji z wieprzowiną w roli głównej.