Relikty przeszłości, stoiska z produktami rzemieślniczymi i gar zupy rybnej w rozmiarze XXL - to tylko część atrakcji w ramach trwających właśnie Dniach Kamienia Pomorskiego.
Na miejscu jest ekipa Radia Szczecin, a reporterka Julia Nowicka sprawdziła, co dobrego dla duszy i dla żołądka czeka dla odwiedzających.
- Na naszym stoisku można zobaczyć różne artefakty z pierwszej i drugiej wojny światowej oraz łyżki, łyżeczki, medaliki... - Jesteśmy wolontariuszami, wydajemy kiełbaskę, chlebek ze smalcem, ogórki. Dziś mamy też specjalny wegański smalec z fasoli. Przygotował to Klub Seniora Lawenda - mówili wystawcy.
O godzinie 14 zacznie się wydawanie zypy rybnej przygotowanej przez naszego redakcyjnego kolegę Roberta Bochenkę.
- Na naszym stoisku można zobaczyć różne artefakty z pierwszej i drugiej wojny światowej oraz łyżki, łyżeczki, medaliki... - Jesteśmy wolontariuszami, wydajemy kiełbaskę, chlebek ze smalcem, ogórki. Dziś mamy też specjalny wegański smalec z fasoli. Przygotował to Klub Seniora Lawenda - mówili wystawcy.
O godzinie 14 zacznie się wydawanie zypy rybnej przygotowanej przez naszego redakcyjnego kolegę Roberta Bochenkę.