Radio SzczecinRadio Szczecin » Region

Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Brak ręczników i środków dezynfekujących, przechowywanie sosów w plastikowych pojemnikach na brudnym kaloryferze, surówek w opakowania po ogórkach czy przeterminowane produkty. Takie nieprawidłowości odkryli inspektorzy sanepidu w lokalach gastronomicznych w Zachodniopomorskiem.
Rozpoczęły się wakacyjne kontrole barów, restauracji i lodziarni. W sumie tylko jednego dnia skontrolowano 87 lokali, w tym 31 nad morzem. Nieprawidłowości wykryto w 41, a właścicieli 30 ukarano mandatami na łączą kwotę 10 tysięcy złotych.

Inspektorzy sprawdzają nie tylko warunki sanitarne, ale też przestrzeganie obostrzeń związanych z epidemią koronawirusa. Właściciele miejsc, gdzie stwierdzono nieprzestrzeganie przepisów odbędą się kontrole sprawdzające.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345

Archiwum informacji

poniedziałek27wtorek28środa29czwartek30piątek31sobota01niedziela02poniedziałek03wtorek04środa05czwartek06piątek07sobota08niedziela09poniedziałek10wtorek11środa12czwartek13piątek14sobota15niedziela16poniedziałek17wtorek18środa19czwartek20piątek21sobota22niedziela23poniedziałek24wtorek25środa26czwartek27piątek28sobota29niedziela30poniedziałek31wtorek01środa02czwartek03piątek04sobota05niedziela06

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty