Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
My Hrabiny. Myślę, więc zapisałam

Realizacja: Wojciech Ochrymiuk [Radio Szczecin]
Po przerwie spowodowanej pandemią, wrócił Szczeciński Bazar Smakoszy.
Na stoiskach można było kupić sery, mięsa, wędliny czy słodkości.
Z powodu epidemii organizatorzy targu z najróżniejszymi produktami ekologicznymi i lokalnymi musieli wprowadzić szereg ograniczeń - mówi Anna Fiedorowicz, współorganizator Szczecińskiego Bazaru Smakoszy. - To wyjątkowa niedziela, bo są trzecie urodziny bazaru. Jesteśmy już trzy lata w Szczecinie. To targ śniadaniowy, zazwyczaj połączony z warsztatami, foodtruckami, z wieloma innymi rzeczami. W czasie epidemii to wszystko jest okrojone i zmniejszone do roli bazaru.

Podczas bazaru zbierane były pieniądze na Franka Kępę ze Szczecina, który choruje na rdzeniowy zanik mięśni. Na terapie genową dla chłopca potrzeba 10 milionów złotych. Dotychczas udało się zebrać ponad 3 miliony złotych.
Z powodu epidemii organizatorzy targu z najróżniejszymi produktami ekologicznymi i lokalnymi musieli wprowadzić szereg ograniczeń - mówi Anna Fiedorowicz, współorganizator Szczecińskiego Bazaru Smakoszy.
Po przerwie spowodowanej pandemią, wrócił Szczeciński Bazar Smakoszy. Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]
Po przerwie spowodowanej pandemią, wrócił Szczeciński Bazar Smakoszy. Fot. Robert Stachnik [Radio Szczecin]

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty