Mięsna uczta na ponad dwa tysiące porcji - w Międzyzdrojach odbyła się akcja Radia Szczecin "Wakacyjna kuchnia z wieprzowiną".
- W wielkim garnku powstała gulaszowa i już zaczął się serwis. Jak widać mamy już kolejkę stąd do Świnoujścia. 9 km stania, Na wielkiej patelni szykujemy gulasz wieprzowy z kaszą - opowiadał Bochenko.
- Bardzo dobrze się bawimy, super imprezka, bardzo fajny zespół gra, bardzo miło spędzamy czas. Bardzo dobra zupa. W kolejce staliśmy 5-10 minut. Warto poczekać na takie smakołyki nawet dłużej. Jest wspaniale, cudnie, bardzo mi się podoba. Atmosfera jak w domu. Widziałyśmy, jak kucharz uwijał się od samego rana i jak mieszał produkty. Wszystko wygląda doskonale i bardzo smacznie. Lubimy wieprzowinę, a tej będzie bardzo dużo. Jesteśmy z Wielkopolski, mamy swoje smaki. Ocenimy smaki nadmorskie. Stoimy z ciekawości, żeby posmakować. Idzie bardzo sprawnie - to głosy turystów i smakujących dania przygotowane przez dziennikarza Radia Szczecin.
Od patelni nikt nie odchodził głodny, smakosze chwalili też atmosferę.
- Jesteśmy po degustacji zupy - super zupa, super potrawy, czekamy teraz na kaszę. Liczę na to, że wystarczy dla wszystkich smakoszy. Czekam na gulasz, wygląda apetycznie. Atmosfera jest jak w domu. Bardzo dobrze się bawimy, super imprezka, gra bardzo fajny zespół - mówili.
Na dwumetrowej patelni powstał między innymi świeży gulasz wieprzowy z kaszą, a w garnku na chętnych czekała gorąca zupa.