Kuszą Amerykanów daniami polskiej kuchni i pokazują gastronomiczne perełki Szczecina. Mowa o polsko-amerykańskiej parze, która prawie trzy lata temu postanowiła porzucić USA, aby osiedlić się w Szczecinie.
Anna Hurning, absolwentka Uniwersytetu Szczecińskiego i były pracownik Departamentu Obrony USA, postawiła na gotowanie. Stara się dorównać w tym babci Stasi. Jej stronę internetową Polish Your Kitchen, którą prowadzi wspólnie z mężem Markiem odwiedzają nie tylko Amerykanie.
- Niektórzy z nich są Polakami, kolejnymi pokoleniami Polaków którzy wyemigrowali z Polski. Ludzie chętnie oglądają nowy Szczecin, nową Polskę, jak się rozwija, czym smakuje, jacy są Polacy i co jedzą - powiedziała.
Mark kładzie nacisk na to, aby anglojęzycznym widzom ich kanału w mediach społecznościowych pokazać uroki miasta i jego punkty gastronomiczne.
- Największym powodzeniem cieszą się te filmiki, w których jedziemy samochodem przez Szczecin. Widzowie podziwiają wtedy piękno miasta, o którego istnieniu nawet nie wiedzieli. W komentarzach często piszą, jak czysto jest w Szczecinie - dodaje Mark.
Mark ma już nawet swój ulubiony szczeciński przysmak.
- Z pewnością nie jest to kebab, bo jest nim definitywne paprykarz - deklaruje.
Co do tego: pełna zgoda!
- Niektórzy z nich są Polakami, kolejnymi pokoleniami Polaków którzy wyemigrowali z Polski. Ludzie chętnie oglądają nowy Szczecin, nową Polskę, jak się rozwija, czym smakuje, jacy są Polacy i co jedzą - powiedziała.
Mark kładzie nacisk na to, aby anglojęzycznym widzom ich kanału w mediach społecznościowych pokazać uroki miasta i jego punkty gastronomiczne.
- Największym powodzeniem cieszą się te filmiki, w których jedziemy samochodem przez Szczecin. Widzowie podziwiają wtedy piękno miasta, o którego istnieniu nawet nie wiedzieli. W komentarzach często piszą, jak czysto jest w Szczecinie - dodaje Mark.
Mark ma już nawet swój ulubiony szczeciński przysmak.
- Z pewnością nie jest to kebab, bo jest nim definitywne paprykarz - deklaruje.
Co do tego: pełna zgoda!